2016-10-11 06:00

2016-10-11 06:00

Krav på folkomröstning

REGIONSAMMANSLAGNING: Värmland är ett förstahandsalternativ

Varför talas det om Värmland som ett andrahandsalternativ i regionfrågan? Vi har ju Värmland som det bästa alternativet, det vill säga som det är i dag, med olika samarbetspartners i olika frågor och väderstreck.

Våra politiker kan vårt område bäst. Västra Götaland vill egentligen inte ha oss med men tar emot oss om de måste, har de sagt...

I dag anser många att till exempel Torsby kommun ligger rätt långt från huvudorten Karlstad. Hur blir det då i en större region? Jag kan inte se att Torsby kommun kommer mer i centrum från någon annan centralort!

I dag har Västra Götaland långa köer för att nå fullgod läkarvård. Det kan inte bli bättre om Värmlands invånare ska trängas i samma köer. Och restiden sedan... Det blir varken billigare eller skonsammare för patienterna.

Sjukvårdssamarbetet med Örebro ska naturligtvis fortsätta! Kommunikationen med Karlstad på sträckan Stockholm–Oslo behåller sin aktualitet. Städerna flyttar ju inte... Men är göteborgarna intresserade?

Halland kan troligen stå för sig självt och då kan också Värmland göra det.

Och hur kommer det sig att Tomas Riste i Region Värmland har fått stå och uttala sig för hela Värmlands befolkning? I vårt demokratiska statsskick har jag röstat i tre val – till stat, landsting och kommun – men aldrig till regionen.

Jag kräver ett särskilt val för att få reda på vad värmlänningarna egentligen tycker!

I W

Varför talas det om Värmland som ett andrahandsalternativ i regionfrågan? Vi har ju Värmland som det bästa alternativet, det vill säga som det är i dag, med olika samarbetspartners i olika frågor och väderstreck.

Våra politiker kan vårt område bäst. Västra Götaland vill egentligen inte ha oss med men tar emot oss om de måste, har de sagt...

I dag anser många att till exempel Torsby kommun ligger rätt långt från huvudorten Karlstad. Hur blir det då i en större region? Jag kan inte se att Torsby kommun kommer mer i centrum från någon annan centralort!

I dag har Västra Götaland långa köer för att nå fullgod läkarvård. Det kan inte bli bättre om Värmlands invånare ska trängas i samma köer. Och restiden sedan... Det blir varken billigare eller skonsammare för patienterna.

Sjukvårdssamarbetet med Örebro ska naturligtvis fortsätta! Kommunikationen med Karlstad på sträckan Stockholm–Oslo behåller sin aktualitet. Städerna flyttar ju inte... Men är göteborgarna intresserade?

Halland kan troligen stå för sig självt och då kan också Värmland göra det.

Och hur kommer det sig att Tomas Riste i Region Värmland har fått stå och uttala sig för hela Värmlands befolkning? I vårt demokratiska statsskick har jag röstat i tre val – till stat, landsting och kommun – men aldrig till regionen.

Jag kräver ett särskilt val för att få reda på vad värmlänningarna egentligen tycker!

I W

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.