2016-10-10 06:00

2016-10-10 06:00

Skandal med folkomröstning

HAGFORS:

Hagfors kommun har under året drivit ett projekt om strategier för att få reda på vad invånarna tycker och vad de vill förändra till det bättre. Den 3/10 bjöd man in alla för att redovisa vad som sagts i projektet. Mycket bra synpunkter framkom men även ris till kommunens politiker, som inte ansågs ha en bra dialog med medborgarna. På mötet lovades bättring.

Den 5/10 skrev NWT att kommunstyrelsen vill hålla inne med viktig information till den 17/10 angående en utredning om skolombyggnaden i Norra Råda. Denna fråga har i flera år varit politiskt sprängstoff och kommuninvånarna tvingade till sist kommunledningen till en folkomröstning i frågan. Folkomröstningen ska ske den 13/11.

Alla röstberättigande får alltså bara drygt tre veckor på sig att ta ställning. Det är skandalöst! Inte undra på att politikerföraktet är på topp i Hagfors.

Peter Brunius

Hagfors kommun har under året drivit ett projekt om strategier för att få reda på vad invånarna tycker och vad de vill förändra till det bättre. Den 3/10 bjöd man in alla för att redovisa vad som sagts i projektet. Mycket bra synpunkter framkom men även ris till kommunens politiker, som inte ansågs ha en bra dialog med medborgarna. På mötet lovades bättring.

Den 5/10 skrev NWT att kommunstyrelsen vill hålla inne med viktig information till den 17/10 angående en utredning om skolombyggnaden i Norra Råda. Denna fråga har i flera år varit politiskt sprängstoff och kommuninvånarna tvingade till sist kommunledningen till en folkomröstning i frågan. Folkomröstningen ska ske den 13/11.

Alla röstberättigande får alltså bara drygt tre veckor på sig att ta ställning. Det är skandalöst! Inte undra på att politikerföraktet är på topp i Hagfors.

Peter Brunius

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.