2016-10-10 15:30

2016-10-10 15:30

Kommun och religion har separerat

MOSKÉFINANSIERING:

Jag har hört någonstans att Karlstads kommun skulle bidra till det eventuella moskébygget på Rud. Kan det vara möjligt? Vi hade ju en stor uppdelningsprocess mellan kyrka och stat år 2000. Stat, landsting och kommun skulle efter detta inte ge några direkta bidrag till Svenska kyrkan, ej heller till några andra religiösa grupperingar. Hur ligger det till med detta?

Kyrka-stat-separation

Jag har hört någonstans att Karlstads kommun skulle bidra till det eventuella moskébygget på Rud. Kan det vara möjligt? Vi hade ju en stor uppdelningsprocess mellan kyrka och stat år 2000. Stat, landsting och kommun skulle efter detta inte ge några direkta bidrag till Svenska kyrkan, ej heller till några andra religiösa grupperingar. Hur ligger det till med detta?

Kyrka-stat-separation

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.