2016-10-10 14:07

2016-10-10 14:07

Ge mig min trygghet tillbaka!

HAMMARÖ: Vill se Götetorpsskolan återuppbyggd

Jag satt och ritade på nyårsaftonen när min mamma kom in i rummet. Hon gick fram till mig, gav mig en kram och sa att det hade hänt något tråkigt. Det brinner på skolan! Jag sprang fram till fönstret och tittade ut, och såg då ett jättestort moln av rök på himlen. Jag såg ingen eld men blev jätterädd när jag såg all rök som kom från där skolan ligger. Efter en stund så gick vi ut och då såg jag hur det brann för fullt i skolan. Och trots att brandmännen sprang runt och sprutade vatten på elden så slutade det inte att brinna. Vi gick sen hem igen och skulle fira nyår, men jag var bara ledsen och grät och ville inte fira någonting alls.

Dagen efter gick vi till skolan och då såg jag att den var borta. Det rök fortfarande från det som en gång var vårt klassrum, och allt var svart. Det enda som fanns kvar av vårt klassrum var några stålrör, som pappa förklarade var benen på våra skolbänkar och stolar. Allt annat var borta! Alla mina böcker och allt arbete som vi hade gjort under höstterminen var borta. Mitt fina bänkpapper och pennskrin och alla luktsudd jag köpt för egna pengar hade brunnit upp.

Efter jullovet skjutsade mamma mig till ett nytt ställe en bit bort. Mamma förklarade att jag skulle gå i skolan där nu. Först var jag lite orolig men när jag kom dit och träffade alla klasskamraterna och fröknarna så blev jag lite lugnare. Nu har vi gått i den nya skolan lite mer än en termin, och skolan känns nu ganska så bra även om skolgården fortfarande är tråkig. Jag och mina kompisar saknar klätterställningen, gungorna, rutschkanan, fotbollsplanen och teatern som precis hade byggts vid den gamla skolan. Saknar också skogen intill skolan där vi brukade leka och bygga kojor.

Nu har jag hört när mamma och pappa pratar att min gamla skola kanske inte ska byggas upp igen. Jag undrar varför! Jag och mina kompisar trivdes ju så bra där. Det är nåt om att det inte finns pengar att bygga upp skolan igen. Men i så fall skulle jag kunna sälja några av mina leksaker och gossedjur så att vi får pengar till att bygga upp skolan igen. Jag kan även ge bort min veckopeng. Mamma och pappa skulle säkert också ge lite pengar för att vi ska kunna få tillbaks vår gamla skola igen.

Vi kanske ska få flytta till ytterligare en ny skola istället där vi ska gå i skola tillsammans med en massa andra elever. Det börjar pirra lite i magen på mig igen. Vad är det för skola? Och vilka är de andra barnen? Kommer de att vara snälla mot mig? Kommer vi att få ha samma fröknar? Kommer vår klass att vara densamma som nu? Varför kan de inte bygga upp vår gamla skola bara? Jag önskar att skolan aldrig brunnit ner för då skulle jag inte behöva fundera så mycket.

Så till ni som bestämmer, snälla bygg upp Götetorpsskolan igen! Jag vill ha tillbaka min trygghet!

Elev på Götetorpsskolan

Jag satt och ritade på nyårsaftonen när min mamma kom in i rummet. Hon gick fram till mig, gav mig en kram och sa att det hade hänt något tråkigt. Det brinner på skolan! Jag sprang fram till fönstret och tittade ut, och såg då ett jättestort moln av rök på himlen. Jag såg ingen eld men blev jätterädd när jag såg all rök som kom från där skolan ligger. Efter en stund så gick vi ut och då såg jag hur det brann för fullt i skolan. Och trots att brandmännen sprang runt och sprutade vatten på elden så slutade det inte att brinna. Vi gick sen hem igen och skulle fira nyår, men jag var bara ledsen och grät och ville inte fira någonting alls.

Dagen efter gick vi till skolan och då såg jag att den var borta. Det rök fortfarande från det som en gång var vårt klassrum, och allt var svart. Det enda som fanns kvar av vårt klassrum var några stålrör, som pappa förklarade var benen på våra skolbänkar och stolar. Allt annat var borta! Alla mina böcker och allt arbete som vi hade gjort under höstterminen var borta. Mitt fina bänkpapper och pennskrin och alla luktsudd jag köpt för egna pengar hade brunnit upp.

Efter jullovet skjutsade mamma mig till ett nytt ställe en bit bort. Mamma förklarade att jag skulle gå i skolan där nu. Först var jag lite orolig men när jag kom dit och träffade alla klasskamraterna och fröknarna så blev jag lite lugnare. Nu har vi gått i den nya skolan lite mer än en termin, och skolan känns nu ganska så bra även om skolgården fortfarande är tråkig. Jag och mina kompisar saknar klätterställningen, gungorna, rutschkanan, fotbollsplanen och teatern som precis hade byggts vid den gamla skolan. Saknar också skogen intill skolan där vi brukade leka och bygga kojor.

Nu har jag hört när mamma och pappa pratar att min gamla skola kanske inte ska byggas upp igen. Jag undrar varför! Jag och mina kompisar trivdes ju så bra där. Det är nåt om att det inte finns pengar att bygga upp skolan igen. Men i så fall skulle jag kunna sälja några av mina leksaker och gossedjur så att vi får pengar till att bygga upp skolan igen. Jag kan även ge bort min veckopeng. Mamma och pappa skulle säkert också ge lite pengar för att vi ska kunna få tillbaks vår gamla skola igen.

Vi kanske ska få flytta till ytterligare en ny skola istället där vi ska gå i skola tillsammans med en massa andra elever. Det börjar pirra lite i magen på mig igen. Vad är det för skola? Och vilka är de andra barnen? Kommer de att vara snälla mot mig? Kommer vi att få ha samma fröknar? Kommer vår klass att vara densamma som nu? Varför kan de inte bygga upp vår gamla skola bara? Jag önskar att skolan aldrig brunnit ner för då skulle jag inte behöva fundera så mycket.

Så till ni som bestämmer, snälla bygg upp Götetorpsskolan igen! Jag vill ha tillbaka min trygghet!

Elev på Götetorpsskolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.