2016-10-09 15:13

2016-10-09 15:13

Värmland behöver inga mesiga politiker

REGIONFRÅGAN:

I NWT 4/10 kunde man läsa om landstingets ja till Västra Götaland-regionen, VGR. Där framgick, som vi alla vet, att det finns olika åsikter i frågan och många vill inte att Värmland tillhör VGR. Men då måste ju politikerna våga stå för och kämpa för sina åsikter och inte lägga sig platta som landstingsrådet Anders Nilsson (V) som säger att ”det är klart att Svealand hade varit bättre men nu går det inte och då är det bättre med VGR än ingen sammanslagning alls”. Vad då går inte? Det är klart att det går! Utredarens förslag är bara ett förslag och inget beslut. Ett förslag ska man ha åsikter om, och om man anser att det är fel ska man våga säga det och kämpa för det. Har Anders Nilsson helt missuppfattat att det är ett förslag, och inget annat? Allt går om man vill! Mesiga politiker är det minsta Värmland behöver i detta läge, allra minst när det sedan kommer till förhandlingar om vår roll i den region vi eventuellt kommer att tillhöra.

Roland

I NWT 4/10 kunde man läsa om landstingets ja till Västra Götaland-regionen, VGR. Där framgick, som vi alla vet, att det finns olika åsikter i frågan och många vill inte att Värmland tillhör VGR. Men då måste ju politikerna våga stå för och kämpa för sina åsikter och inte lägga sig platta som landstingsrådet Anders Nilsson (V) som säger att ”det är klart att Svealand hade varit bättre men nu går det inte och då är det bättre med VGR än ingen sammanslagning alls”. Vad då går inte? Det är klart att det går! Utredarens förslag är bara ett förslag och inget beslut. Ett förslag ska man ha åsikter om, och om man anser att det är fel ska man våga säga det och kämpa för det. Har Anders Nilsson helt missuppfattat att det är ett förslag, och inget annat? Allt går om man vill! Mesiga politiker är det minsta Värmland behöver i detta läge, allra minst när det sedan kommer till förhandlingar om vår roll i den region vi eventuellt kommer att tillhöra.

Roland

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.