2016-10-08 06:00

2016-10-08 06:00

Ljus framtid för saluhallen

KARLSTAD: Försäljningen har överträffat de vildaste förhoppningarna

Svar till signaturen Klart positiv till en riktig saluhall (NWT 6/10):

Du uttryckte sin besvikelse över Karlstad Saluhall i jämförelse med städer som Stockholm, Helsingfors, Göteborg och Paris, samtidigt som svar önskades från Konsum Värmland vad man tror om saluhallens framtid.

Ända sedan den gamla saluhallen lades ned 1974 har det funnits önskemål om en saluhall i Karlstad. Ingen har gett sig på konststycket, främst beroende på att kundunderlaget i Karlstad är något för litet för den relativt dyra form av livsmedelsförsäljning som en helt manuell saluhall innebär. Men samtidigt finns det många duktiga mindre lokala livsmedelsproducenter runt om i Värmland och vi är övertygade om att tiden är mogen för en modern saluhall anpassad efter en stad som Karlstad.

Kapaciteten för många av de mindre producenterna räcker däremot inte till för att erbjuda en manuell försäljning sex dagar i veckan. Av den anledningen tycker vi oss ha hittat en form där vissa producenter erbjuder manuell betjäning, medan andra finns i våra hyllor med en gemensam betalningsfunktion som samordnas av Konsum Värmland.

Denna lösning är helt ny och vi är medvetna om att vi trampar på oprövad mark. Givetvis finns det detaljer som vi behöver förbättra både i själva driften och inte minst inom fastigheten, med bättre tillgänglighet främst för funktionshindrade. Däremot har intresset för saluhallen varit mycket högt och generellt har försäljningen så här långt överträffat våra vildaste förhoppningar.

Men nu börjar vardagen och hur framtiden kommer att se ut beror helt på det fortsatta intresset från Karlstadsborna. Vi kommer aldrig att kunna jämföra oss med saluhallen i Paris, men det finns alla förutsättningar att Karlstad Saluhall förblir lika framgångsrik och uppskattad bland Karlstadsborna även i framtiden som den var vid starten.

Karlstad Saluhall

Konsum Värmland & 50 handlare

Svar till signaturen Klart positiv till en riktig saluhall (NWT 6/10):

Du uttryckte sin besvikelse över Karlstad Saluhall i jämförelse med städer som Stockholm, Helsingfors, Göteborg och Paris, samtidigt som svar önskades från Konsum Värmland vad man tror om saluhallens framtid.

Ända sedan den gamla saluhallen lades ned 1974 har det funnits önskemål om en saluhall i Karlstad. Ingen har gett sig på konststycket, främst beroende på att kundunderlaget i Karlstad är något för litet för den relativt dyra form av livsmedelsförsäljning som en helt manuell saluhall innebär. Men samtidigt finns det många duktiga mindre lokala livsmedelsproducenter runt om i Värmland och vi är övertygade om att tiden är mogen för en modern saluhall anpassad efter en stad som Karlstad.

Kapaciteten för många av de mindre producenterna räcker däremot inte till för att erbjuda en manuell försäljning sex dagar i veckan. Av den anledningen tycker vi oss ha hittat en form där vissa producenter erbjuder manuell betjäning, medan andra finns i våra hyllor med en gemensam betalningsfunktion som samordnas av Konsum Värmland.

Denna lösning är helt ny och vi är medvetna om att vi trampar på oprövad mark. Givetvis finns det detaljer som vi behöver förbättra både i själva driften och inte minst inom fastigheten, med bättre tillgänglighet främst för funktionshindrade. Däremot har intresset för saluhallen varit mycket högt och generellt har försäljningen så här långt överträffat våra vildaste förhoppningar.

Men nu börjar vardagen och hur framtiden kommer att se ut beror helt på det fortsatta intresset från Karlstadsborna. Vi kommer aldrig att kunna jämföra oss med saluhallen i Paris, men det finns alla förutsättningar att Karlstad Saluhall förblir lika framgångsrik och uppskattad bland Karlstadsborna även i framtiden som den var vid starten.

Karlstad Saluhall

Konsum Värmland & 50 handlare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.