2016-10-07 14:32

2016-10-07 14:32

Västra Götaland är ett självklart val

VÄRMLAND:

Oavsett om Värmland kommer att tillhöra Svealand eller Västra Götaland så kommer vi att hamna i periferin, hur vi än vänder och vrider oss! De som förordar Svealand nämner oftast bara samarbetet med Karlskoga och Örebro, som om det endast vore dessa två städer som skulle ingå i Svealandsregionen! Men vilka samarbeten har Värmland haft exempelvis med Västerås (som förmodligen skulle bli huvudort i regionen), Södertälje, Enköping, Falun, Uppsala och Gävle et cetera? Dessutom lyfts ofta tillväxtkorridoren Stockholm-Karlstad-Oslo fram som argument! Precis som om denna tillväxtkorridor helt plötsligt skulle ta slut i Karlskoga om vi skulle tillhöra Västra Götaland! Och vad är det som säger att samarbetet med Karlskoga och Örebro inte kan fortsätta trots att vi skulle tillhöra olika storregioner? Vi tillhör ju olika län redan nu. Men den för Värmland så viktiga Vänersjöfarten är beroende av ett gott samarbete mellan Vänerkommunerna, det vill säga Västra Götaland. Ett argument som ofta glöms bort! Det finns ett ordspråk som säger att man ska hålla sina vänner nära, men sina ”ovänner” närmre, därför borde Västra Götaland vara det självklara valet för Värmland! Såvida nu inte Värmland kan bli ”uppköpta” av Norge i stället!

E Stråt

Oavsett om Värmland kommer att tillhöra Svealand eller Västra Götaland så kommer vi att hamna i periferin, hur vi än vänder och vrider oss! De som förordar Svealand nämner oftast bara samarbetet med Karlskoga och Örebro, som om det endast vore dessa två städer som skulle ingå i Svealandsregionen! Men vilka samarbeten har Värmland haft exempelvis med Västerås (som förmodligen skulle bli huvudort i regionen), Södertälje, Enköping, Falun, Uppsala och Gävle et cetera? Dessutom lyfts ofta tillväxtkorridoren Stockholm-Karlstad-Oslo fram som argument! Precis som om denna tillväxtkorridor helt plötsligt skulle ta slut i Karlskoga om vi skulle tillhöra Västra Götaland! Och vad är det som säger att samarbetet med Karlskoga och Örebro inte kan fortsätta trots att vi skulle tillhöra olika storregioner? Vi tillhör ju olika län redan nu. Men den för Värmland så viktiga Vänersjöfarten är beroende av ett gott samarbete mellan Vänerkommunerna, det vill säga Västra Götaland. Ett argument som ofta glöms bort! Det finns ett ordspråk som säger att man ska hålla sina vänner nära, men sina ”ovänner” närmre, därför borde Västra Götaland vara det självklara valet för Värmland! Såvida nu inte Värmland kan bli ”uppköpta” av Norge i stället!

E Stråt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.