2016-10-07 10:02

2016-10-09 10:32

Håll verksamheten igång!

KARLSTAD: Motionscentralen på Skutberget

Den 3/10 lade jag ut en lista med följande rubrik: Att ha tillgång till motionscentralen här på Skutberget med bastun och poolen betyder mycket såväl för min hälsa som för mitt välbefinnande.

Många som besöker centralen hade uttryckt ett önskemål om detta, sedan det blivit allmänt bekant att anläggningen skall läggas ned vid årsskiftet. Men inte förrän helt nyligen, när NWT och SVT Värmland tog upp saken, kom den stora reaktionen.

När motionscentralen byggdes var efterfrågan på dusch- och omklädningsrum stor. I dag kan vi se att besökare oftast kommer omklädda ... och efter träning lämnar området och besöker sällan motionscentralen. Så står det i beslutet. Man vill skapa aktiviteter som stärker det anläggnings- och aktivitetsbaserade friluftslivet riktat mot barn och ungdom!

Vidare står det ser inte att motionscentralen och Skutbergsgården ryms inom uppdraget. Båda dessa byggnader bör upplåtas till kommersiella aktörer... utan kommunalt stöd.

Kulturchefen Mats Ahrén säger i NWT:s artikel att detta är långa processer. Motionscentralen kan i bästa fall öppnas igen nästa höst. Johanna Larsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, säger i en VF-artikel att hon har förståelse för besvikelsen... men vi behöver utveckla hela området så att det blir tidsenligt. Om man vill vara ironisk kan man fråga sig hur en tidsenlig gympasal, bastu, pool och omklädningsrum ser ut. De som nu skriver på listan är nöjda med nuvarande lokaler, det behövs inte någon äventyrsupplevelse.

Om det är en lång process att hitta någon som vill ta över anläggningen så undrar jag om man har påbörjat processen?

Till dess att det är klart tycker jag, och troligtvis alla de andra som skrivit på, att det är kommunens uppgift att hålla verksamheten igång!

Den 6/10 vid middagstid hade cirka 130 personer skrivit på listorna. Av dem som angett ålder, var 51 stycken över 70 år, och 32 mellan 50 och 70. För många är motionscentralen också en träffpunkt för sociala kontakter.

Rune Kvarnström, 94 år

 

Den 3/10 lade jag ut en lista med följande rubrik: Att ha tillgång till motionscentralen här på Skutberget med bastun och poolen betyder mycket såväl för min hälsa som för mitt välbefinnande.

Många som besöker centralen hade uttryckt ett önskemål om detta, sedan det blivit allmänt bekant att anläggningen skall läggas ned vid årsskiftet. Men inte förrän helt nyligen, när NWT och SVT Värmland tog upp saken, kom den stora reaktionen.

När motionscentralen byggdes var efterfrågan på dusch- och omklädningsrum stor. I dag kan vi se att besökare oftast kommer omklädda ... och efter träning lämnar området och besöker sällan motionscentralen. Så står det i beslutet. Man vill skapa aktiviteter som stärker det anläggnings- och aktivitetsbaserade friluftslivet riktat mot barn och ungdom!

Vidare står det ser inte att motionscentralen och Skutbergsgården ryms inom uppdraget. Båda dessa byggnader bör upplåtas till kommersiella aktörer... utan kommunalt stöd.

Kulturchefen Mats Ahrén säger i NWT:s artikel att detta är långa processer. Motionscentralen kan i bästa fall öppnas igen nästa höst. Johanna Larsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, säger i en VF-artikel att hon har förståelse för besvikelsen... men vi behöver utveckla hela området så att det blir tidsenligt. Om man vill vara ironisk kan man fråga sig hur en tidsenlig gympasal, bastu, pool och omklädningsrum ser ut. De som nu skriver på listan är nöjda med nuvarande lokaler, det behövs inte någon äventyrsupplevelse.

Om det är en lång process att hitta någon som vill ta över anläggningen så undrar jag om man har påbörjat processen?

Till dess att det är klart tycker jag, och troligtvis alla de andra som skrivit på, att det är kommunens uppgift att hålla verksamheten igång!

Den 6/10 vid middagstid hade cirka 130 personer skrivit på listorna. Av dem som angett ålder, var 51 stycken över 70 år, och 32 mellan 50 och 70. För många är motionscentralen också en träffpunkt för sociala kontakter.

Rune Kvarnström, 94 år

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.