2016-10-05 06:00

2016-10-05 06:00

Politikerna ska inte hålla på med migrationsfrågor

ASYLSÖKANDE: Rekryteringskontor i flyktinglägren

ERFARENHET.

Migrationspolitiken i Sverige fungerade på 1950- och 60-talen när det privata näringslivet tog hand om saken. Om de asylsökande är så välutbildade som politiker och lärda säger borde näringslivet kunna sätta upp rekryteringskontor i flyktingläger runt om i världen och på så sätt göra en humanitär insats och ta ansvar för tillväxt och utveckling i Sverige och i världen.

Politiker ska inte sköta den saken. Det vet vi av tidigare erfarenheter.

Vincent Magnusson

Migrationspolitiken i Sverige fungerade på 1950- och 60-talen när det privata näringslivet tog hand om saken. Om de asylsökande är så välutbildade som politiker och lärda säger borde näringslivet kunna sätta upp rekryteringskontor i flyktingläger runt om i världen och på så sätt göra en humanitär insats och ta ansvar för tillväxt och utveckling i Sverige och i världen.

Politiker ska inte sköta den saken. Det vet vi av tidigare erfarenheter.

Vincent Magnusson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.