2016-10-04 06:00

2016-10-04 06:00

Utveckling – till vilket pris?

KARLSTAD:

Replik till Peter Kullgren (NWT 3/10):

Man måste vara politiker för att kunna tro att nyplanterade träd på blivande Sundsta torg kan skapa den oas som finns nu. Dessutom kommer ju de tre höga husen att ta plats, eller? För att inte tala om den skuggeffekt husen får på närliggande trevåningshus.

Att det byggs vid gamla macken, som ju varit en gråyta, är väl inte fel, men höjden på huset är alldeles bort i tok. Samma höjd som närliggande hus hade varit rimligt.

Vad gäller garagen vid Munkforsgatan är de väl ingen prydnad, men att påstå att de nya husen inte kommer att inskränka på grönytan är väl en utopi? Har du någon gång gått under de vackra stora träden och lyssnat på fågelsången? Säkerligen inte...

Vi behöver lite oaser i denna stad i framtiden också. I en artikel i NWT den 23 juli skrivs det om de 250 nya bostäder som ska byggas i östra Haga, det vill säga på nämnda tomt. Oasen lär inte finnas kvar även om nya träd planteras.

Inte med ett ord nämner du i ditt svar den planerade förstörelsen av ett för Karlstad historiskt område vid Kroppkärrssjön. Detta om något är väl ett grönt område? Jag förstår naturligtvis att en stad ska utvecklas, bostäder byggas och nya invånare välkomnas. Men till vilket pris?

Lilla jag

Replik till Peter Kullgren (NWT 3/10):

Man måste vara politiker för att kunna tro att nyplanterade träd på blivande Sundsta torg kan skapa den oas som finns nu. Dessutom kommer ju de tre höga husen att ta plats, eller? För att inte tala om den skuggeffekt husen får på närliggande trevåningshus.

Att det byggs vid gamla macken, som ju varit en gråyta, är väl inte fel, men höjden på huset är alldeles bort i tok. Samma höjd som närliggande hus hade varit rimligt.

Vad gäller garagen vid Munkforsgatan är de väl ingen prydnad, men att påstå att de nya husen inte kommer att inskränka på grönytan är väl en utopi? Har du någon gång gått under de vackra stora träden och lyssnat på fågelsången? Säkerligen inte...

Vi behöver lite oaser i denna stad i framtiden också. I en artikel i NWT den 23 juli skrivs det om de 250 nya bostäder som ska byggas i östra Haga, det vill säga på nämnda tomt. Oasen lär inte finnas kvar även om nya träd planteras.

Inte med ett ord nämner du i ditt svar den planerade förstörelsen av ett för Karlstad historiskt område vid Kroppkärrssjön. Detta om något är väl ett grönt område? Jag förstår naturligtvis att en stad ska utvecklas, bostäder byggas och nya invånare välkomnas. Men till vilket pris?

Lilla jag

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.