2016-10-04 06:00

2016-10-04 09:09

Engelska skolan – en framgångssaga

SVERIGE:

Internationella engelska skolan noterades på börsen den 29 september. 29 procent av aktierna såldes ut och trycket var enormt från investerare för att få tilldelning. Aktien övertecknades 25 gånger och kursen steg från 52 kronor till över 70 innan börsen stängde på fredag eftermiddag.

Barbara Bergström startade skolan 1992, huvudsakligen i konkurrens med undermåliga kommunala skolor i Järfälla. Konceptet har blivit en framgångssaga. Otroligt nog tycks ordning och reda i klassrummet vara det koncept som har fört företaget till ett av de lönsamma i välfärdsektorn.

I dag läser jag i media att tre av fyra föräldrar vill flytta eleverna till en bättre skola. Jag förstår att Engelska skolan inte kan ta över alla landets skolor från nollan till sista årskurs i gymnasiet, men troligen vore det en gigantisk effektivisering av kommunala och statliga medel om så skedde – således att privatisera hela Skolsverige.

Pensionsfonderna kunde köpa aktier i koncernen och på så vis skulle kommande generationer kunna få tillbaka vad nuvarande generationer betalar in i skatt för att driva skolor.

Löfven tycks ha fattat noll när han i våras kritiserade Academia, ett annat skolbolag som då noterades på börsen. Löfven var arg för att svenska skolbarn såldes ut på börsen. I stället borde han ha varit glad för att svenska barn fick tillfälle till ordning och reda i allt större utsträckning.

Engelska skolan har en kö på 100 000 kunskapshungriga barn som nu får sin skoldag spolierad av kaos i klassrummet.

Säfflefödd

 

Internationella engelska skolan noterades på börsen den 29 september. 29 procent av aktierna såldes ut och trycket var enormt från investerare för att få tilldelning. Aktien övertecknades 25 gånger och kursen steg från 52 kronor till över 70 innan börsen stängde på fredag eftermiddag.

Barbara Bergström startade skolan 1992, huvudsakligen i konkurrens med undermåliga kommunala skolor i Järfälla. Konceptet har blivit en framgångssaga. Otroligt nog tycks ordning och reda i klassrummet vara det koncept som har fört företaget till ett av de lönsamma i välfärdsektorn.

I dag läser jag i media att tre av fyra föräldrar vill flytta eleverna till en bättre skola. Jag förstår att Engelska skolan inte kan ta över alla landets skolor från nollan till sista årskurs i gymnasiet, men troligen vore det en gigantisk effektivisering av kommunala och statliga medel om så skedde – således att privatisera hela Skolsverige.

Pensionsfonderna kunde köpa aktier i koncernen och på så vis skulle kommande generationer kunna få tillbaka vad nuvarande generationer betalar in i skatt för att driva skolor.

Löfven tycks ha fattat noll när han i våras kritiserade Academia, ett annat skolbolag som då noterades på börsen. Löfven var arg för att svenska skolbarn såldes ut på börsen. I stället borde han ha varit glad för att svenska barn fick tillfälle till ordning och reda i allt större utsträckning.

Engelska skolan har en kö på 100 000 kunskapshungriga barn som nu får sin skoldag spolierad av kaos i klassrummet.

Säfflefödd

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.