2016-10-03 14:17

2016-10-03 14:17

Missnöjd med akuten på Centralsjukhuset

KARLSTAD:

Jag kom nyligen med ambulans in till akuten vid Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, med riskfaktorer och tydliga signaler på stroke: jag var yr, kunde inte lyfta huvudet och mådde illa. Det gick nästan sju timmar innan jag fick möta en läkare!

För mig är det helt ofattbart hur personalen kan missa så tydliga signaler. Jag trodde att de visste att man ska påbörja behandling inom tre timmar – och jag var i tid. Man ska väl kunna känna sig trygg i vården, det är väl det minsta man kan begära?

Många vet att akuten på CSK inte fungerar som den ska, men inget görs – en jättestor skandal! Något måste göras genast, om man ska våga åka dit. För egen del har jag sett och hört så mycket om CSK-akuten att för mig blir det Karlskoga nästa gång.

Jag kräver hög kompetens och empati av läkare och sjuksköterskor som möter svårt sjuka. Kanske måste man byta ut de ansvariga och handplocka personalen.

Förtvivlad och ledsen

Jag kom nyligen med ambulans in till akuten vid Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, med riskfaktorer och tydliga signaler på stroke: jag var yr, kunde inte lyfta huvudet och mådde illa. Det gick nästan sju timmar innan jag fick möta en läkare!

För mig är det helt ofattbart hur personalen kan missa så tydliga signaler. Jag trodde att de visste att man ska påbörja behandling inom tre timmar – och jag var i tid. Man ska väl kunna känna sig trygg i vården, det är väl det minsta man kan begära?

Många vet att akuten på CSK inte fungerar som den ska, men inget görs – en jättestor skandal! Något måste göras genast, om man ska våga åka dit. För egen del har jag sett och hört så mycket om CSK-akuten att för mig blir det Karlskoga nästa gång.

Jag kräver hög kompetens och empati av läkare och sjuksköterskor som möter svårt sjuka. Kanske måste man byta ut de ansvariga och handplocka personalen.

Förtvivlad och ledsen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.