2016-10-01 06:00

2016-10-01 06:00

Styvnackade protester mot en moské på Rud

BYGGPLANER: Politikerna lyssnar inte på invånarna

RELIGIONSFRIHET.

Efter tidigare massiva protester mot moskébygget på Rud ska nu detta harvas igen av politikerna. Är allt i Karlstad toppstyrt numer eftersom de aldrig lyssnar på invånarna, eller handlar det bara om girighet och att sälja ut mark som sedan slösas bort på tvivelaktiga projekt?

Politikerna borde börja lyssna på folket, om vi nu lever i en demokrati. Vi Rudsbor vill inte ha en moské här vid vår kristna kyrkogård. Dessa religioner har aldrig fungerat ihop – kristna förföljs och dödas i hela världen av anhängare till islam. Rud är redan i dag ett problemområde; ta tag i de problem som finns i stället för att spä på dem ytterligare!

Att låta andra kulturer etablera sig och ta över områden skapar inget sammanhållet samhälle. Och varför just islam? Vi har många andra invandrare i Sverige: thailändska buddister och katolska polacker som aldrig har gjort anspråk på att äga några tempel, religioner där det inte förekommer någon fanatisk religionsutövning med våld och förtryck. De har accepterat det samhälle de har kommit till, så tänk till lite!

Arg Rudsbo

Efter tidigare massiva protester mot moskébygget på Rud ska nu detta harvas igen av politikerna. Är allt i Karlstad toppstyrt numer eftersom de aldrig lyssnar på invånarna, eller handlar det bara om girighet och att sälja ut mark som sedan slösas bort på tvivelaktiga projekt?

Politikerna borde börja lyssna på folket, om vi nu lever i en demokrati. Vi Rudsbor vill inte ha en moské här vid vår kristna kyrkogård. Dessa religioner har aldrig fungerat ihop – kristna förföljs och dödas i hela världen av anhängare till islam. Rud är redan i dag ett problemområde; ta tag i de problem som finns i stället för att spä på dem ytterligare!

Att låta andra kulturer etablera sig och ta över områden skapar inget sammanhållet samhälle. Och varför just islam? Vi har många andra invandrare i Sverige: thailändska buddister och katolska polacker som aldrig har gjort anspråk på att äga några tempel, religioner där det inte förekommer någon fanatisk religionsutövning med våld och förtryck. De har accepterat det samhälle de har kommit till, så tänk till lite!

Arg Rudsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.