2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

"Snälla, döda oss inte!"

FOTBOLL:

”Arenakraven är en tävlingsbestämmelse som gäller alla klubbar för att få upp en bra arena- och anläggningsnivå i Sverige”, säger generalsekreteraren i Elitfotboll Dam.

Nu har kravet kommit att Mallbacken måste bygga en läktare under tak för 800 åskådare eftersom detta krav också finns för exempelvis Rosengård i Malmö och Kopparbergs/Göteborg.

Tänk om andra aktörer skulle tänka lika enkelriktat. Exempelvis om trafiksituationen i Malmö/Göteborg fordrar bygget av en motorväg. Då skall självklart en motorväg byggas i Mallbacken också. Jag har varit i såväl Malmö som Göteborg och Mallbacken och jag kan tydligt se en viss skillnad mellan dessa orter.

Kravet på bra omklädningsrum/toaletter och belysning som Mallbacken lyckats ordna genom ett mycket stort ideellt arbete kan jag förstå, även om ett eget rum för fotbollsförbundets kontrollant (kommer cirka elva gånger per år) kändes sådär.

De som besöker Strandvallen i Mallbacken kan se hur åskådarna inte bara tittar på fotboll, utan de umgås också med varandra. Vandrar runt och vilar sedan i en medhavd stol. Ofta är vi bara 500-600 åskådare som sitter/står runt hela planen.

En mindre läktare (300-400 åskådare) med tak kan troligen klubben klara ekonomiskt. Själv äger jag såväl stol som regnställ, stövlar, keps och solglasögon och saknar inte tak över huvudet.

Tänker Svenska fotbollförbundet döda elitverksamheten på orter som Mallbacken, Piteå, Umeå med flera orter/städer så är det tyvärr på god väg.

Besluten måste anpassas till verkligheten!

Därför är budskapet till fotbollsförbundet tydligt:

Tänk om – tänk rätt !

"J.A-son"

 

Nu har kravet kommit att Mallbacken måste bygga en läktare under tak för 800 åskådare eftersom detta krav också finns för exempelvis Rosengård i Malmö och Kopparbergs/Göteborg.

Tänk om andra aktörer skulle tänka lika enkelriktat. Exempelvis om trafiksituationen i Malmö/Göteborg fordrar bygget av en motorväg. Då skall självklart en motorväg byggas i Mallbacken också. Jag har varit i såväl Malmö som Göteborg och Mallbacken och jag kan tydligt se en viss skillnad mellan dessa orter.

Kravet på bra omklädningsrum/toaletter och belysning som Mallbacken lyckats ordna genom ett mycket stort ideellt arbete kan jag förstå, även om ett eget rum för fotbollsförbundets kontrollant (kommer cirka elva gånger per år) kändes sådär.

De som besöker Strandvallen i Mallbacken kan se hur åskådarna inte bara tittar på fotboll, utan de umgås också med varandra. Vandrar runt och vilar sedan i en medhavd stol. Ofta är vi bara 500-600 åskådare som sitter/står runt hela planen.

En mindre läktare (300-400 åskådare) med tak kan troligen klubben klara ekonomiskt. Själv äger jag såväl stol som regnställ, stövlar, keps och solglasögon och saknar inte tak över huvudet.

Tänker Svenska fotbollförbundet döda elitverksamheten på orter som Mallbacken, Piteå, Umeå med flera orter/städer så är det tyvärr på god väg.

Besluten måste anpassas till verkligheten!

Därför är budskapet till fotbollsförbundet tydligt:

Tänk om – tänk rätt !

"J.A-son"

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.