2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

Köp inte katten – adoptera i stället!

HEMLÖSHET:

Trots att det är ett brott mot djurskyddslagen att överge djur så händer det att oönskade djur dumpas av människor. Oftast handlar det om katter, som med tiden förökar sig. På hösten, när vädret blir kallare, får de hemlösa djuren en extra svår situation. Katthemmen är fulla av katter som väntar på att få komma till en trygg och kärleksfull familj.

Jag har själv adopterat en katt och är glad att ha fått uppleva hur ett inledningsvis mycket skyggt djur med tiden utvecklat tillit och visat mig stor tillgivenhet. Så svik inte katterna på katthemmen genom att köpa katt från en uppfödare. Adoptera i stället!

Elise Edgren

Trots att det är ett brott mot djurskyddslagen att överge djur så händer det att oönskade djur dumpas av människor. Oftast handlar det om katter, som med tiden förökar sig. På hösten, när vädret blir kallare, får de hemlösa djuren en extra svår situation. Katthemmen är fulla av katter som väntar på att få komma till en trygg och kärleksfull familj.

Jag har själv adopterat en katt och är glad att ha fått uppleva hur ett inledningsvis mycket skyggt djur med tiden utvecklat tillit och visat mig stor tillgivenhet. Så svik inte katterna på katthemmen genom att köpa katt från en uppfödare. Adoptera i stället!

Elise Edgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.