2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

En variant på Lyxfällan

TV-EKONOMI:

Det finns ett tv-program som heter Lyxfällan där folk som har slösat och slarvat med sin ekonomi får hjälp. Men varför görs inget tv-program om människor som inte slarvar eller slösar utan ändå har problem med sin ekonomi? Fast det kanske vi inte vill se, det är kanske lättare att ta till sig att det är eget slarv leder som till problem med ekonomin?

Och om politiker har slarvat och slösat bör väl det också belysas, kanske ska de erbjudas hjälp och åtgärder också?

Mika Takamäki

Det finns ett tv-program som heter Lyxfällan där folk som har slösat och slarvat med sin ekonomi får hjälp. Men varför görs inget tv-program om människor som inte slarvar eller slösar utan ändå har problem med sin ekonomi? Fast det kanske vi inte vill se, det är kanske lättare att ta till sig att det är eget slarv leder som till problem med ekonomin?

Och om politiker har slarvat och slösat bör väl det också belysas, kanske ska de erbjudas hjälp och åtgärder också?

Mika Takamäki

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.