2016-09-30 14:46

2016-09-30 14:46

Byt eldistributör!

SAMARBETE:

Ellevio- eller Fortumkunder: gå samman i ett forum på nätet, nu. Är ni många så är ni starka. Säg upp era gamla avtal av eldistribution och gå in i en gemensam förhandling med något humanare bolag, som fortfarande håller sig på en skälig nivå. Om många går samman i en gemensam grupp så kan man nog få till ett ganska bra avtal. Alla är naturligtvis glada över att få nya kunder.

Förmodligen är det solenergin de stora kraftbolagen är livrädda för. De tappar på kilowatt för varje dag som går men höjer i stället nätavgifterna som kompensation. Man kan ju fråga sig hur Ellevio, som de heter, ”den nya nätleverantören” dyker upp som gubben i lådan från ingenstans och köper upp Fortums nät. Lite anmärkningsvärt.

Själv har jag klippt ledningarna till mitt gamla fritidshus. Klarar mig galant på solenergi och batterier. Bor för övrigt i hyresrätt som inte är kund hos Fortum, alias Ellevio. Någon hjälp av vår regering ska ni absolut inte förvänta er. Där sitter samma typer av inkompetenta kålsupare och klämmer till slangarna likt maffian när det gäller bensinpriserna.

När jag nu ändå snubblade in på den tråden: drygt fyra procent av den svenska befolkningen valde att Miljöpartiet skulle vara med i regeringen och det får nu resten av befolkningen i landet surt finna sig i. Eller valde och valde... Nej, det var rena diktaturfasonerna som regeringen bildades ur. Det var inte alls så det svenska folket valde. Hoppas någon har lärt sig den läxan till nästa val. Men det spelar nog ingen större roll hur vi väljer, vi vet ändå inte vem som ska vara med och regera. Själv ser jag ingen större skillnad på diktatur eller det svenska samhället. Bitter låter det som. Nej, bara heligt förbannad över vart vi är på väg.

Kenneth

Ellevio- eller Fortumkunder: gå samman i ett forum på nätet, nu. Är ni många så är ni starka. Säg upp era gamla avtal av eldistribution och gå in i en gemensam förhandling med något humanare bolag, som fortfarande håller sig på en skälig nivå. Om många går samman i en gemensam grupp så kan man nog få till ett ganska bra avtal. Alla är naturligtvis glada över att få nya kunder.

Förmodligen är det solenergin de stora kraftbolagen är livrädda för. De tappar på kilowatt för varje dag som går men höjer i stället nätavgifterna som kompensation. Man kan ju fråga sig hur Ellevio, som de heter, ”den nya nätleverantören” dyker upp som gubben i lådan från ingenstans och köper upp Fortums nät. Lite anmärkningsvärt.

Själv har jag klippt ledningarna till mitt gamla fritidshus. Klarar mig galant på solenergi och batterier. Bor för övrigt i hyresrätt som inte är kund hos Fortum, alias Ellevio. Någon hjälp av vår regering ska ni absolut inte förvänta er. Där sitter samma typer av inkompetenta kålsupare och klämmer till slangarna likt maffian när det gäller bensinpriserna.

När jag nu ändå snubblade in på den tråden: drygt fyra procent av den svenska befolkningen valde att Miljöpartiet skulle vara med i regeringen och det får nu resten av befolkningen i landet surt finna sig i. Eller valde och valde... Nej, det var rena diktaturfasonerna som regeringen bildades ur. Det var inte alls så det svenska folket valde. Hoppas någon har lärt sig den läxan till nästa val. Men det spelar nog ingen större roll hur vi väljer, vi vet ändå inte vem som ska vara med och regera. Själv ser jag ingen större skillnad på diktatur eller det svenska samhället. Bitter låter det som. Nej, bara heligt förbannad över vart vi är på väg.

Kenneth

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.