2016-09-30 14:30

2016-09-30 14:30

Bra att det byggs mycket

KARLSTAD:

Det är tröttsamt att var och varannan vecka läsa åsikter om att det byggs för mycket i vår stad. Troligtvis har innehavarna av dessa åsikter inte ens satt sig in i detaljerna.

Haga entré: här ersätter man flera gråa nedklottrade plåtgarage med ett nytt bostadsområde med ”hög arkitektonisk stil”. Studerar man detaljplanen som står inför antagande, kan man läsa att näst intill vartenda träd skall bevaras. Vidare kan utläsas att Hagaleden kommer byggas om och kantas av en trädallé hela vägen från Klarälven till Bilanrondellen och det planerade torget vid Slussvakten.

Slussvakten ja, där finns i dag två (gråa) bilparkeringar. Kommunen planerar att ersätta dessa med ett nytt torg med mycket grönt. Visst kommer det säkert att bli grå stenläggning på torget. Det hör liksom till ett torg, och hade det i stället varit gräs, ja då hade det antagligen blivit brunt av alla pokémonspelare.

I närheten av detta planerade torg breder Hamngatan ut sig. Det stämmer att Hamngatan i dag är en genomfartsväg, men det är just det kommunen vill ändra på! Kantad av trädalléer som den såg ut för 100 år sedan och uteserveringar i söderläge. Vart ska bilarna ta vägen? Ja, eftersom merparten av trafiken på Hamngatan är genomfartstrafik kan den lika gärna ta E 18 utan större tidsförlust än några minuter, är svaret ganska självklart.

Signaturen Lilla jag (NWT 29/9) undrar över hur trafiken till Bryggudden ska fungera. Om du läser om kommunens planer som finns lättillgängliga på webben så ser du att en ny bro för biltrafik kommer byggas vid nöjesfabriken.

Du tycker att politikerna borde lugna ner sig en smula. Verkligheten är den att vi har bostadsbrist i Sverige. Trots det har de styrande is i magen och låter planeringen av nya projekt ta den tid som behövs för att de ska bli så bra som möjligt. Under miljonprogrammet tog man sig inte den tiden, vilket resulterade i många nya gråa ytor...

Kullgrens fanclub

Det är tröttsamt att var och varannan vecka läsa åsikter om att det byggs för mycket i vår stad. Troligtvis har innehavarna av dessa åsikter inte ens satt sig in i detaljerna.

Haga entré: här ersätter man flera gråa nedklottrade plåtgarage med ett nytt bostadsområde med ”hög arkitektonisk stil”. Studerar man detaljplanen som står inför antagande, kan man läsa att näst intill vartenda träd skall bevaras. Vidare kan utläsas att Hagaleden kommer byggas om och kantas av en trädallé hela vägen från Klarälven till Bilanrondellen och det planerade torget vid Slussvakten.

Slussvakten ja, där finns i dag två (gråa) bilparkeringar. Kommunen planerar att ersätta dessa med ett nytt torg med mycket grönt. Visst kommer det säkert att bli grå stenläggning på torget. Det hör liksom till ett torg, och hade det i stället varit gräs, ja då hade det antagligen blivit brunt av alla pokémonspelare.

I närheten av detta planerade torg breder Hamngatan ut sig. Det stämmer att Hamngatan i dag är en genomfartsväg, men det är just det kommunen vill ändra på! Kantad av trädalléer som den såg ut för 100 år sedan och uteserveringar i söderläge. Vart ska bilarna ta vägen? Ja, eftersom merparten av trafiken på Hamngatan är genomfartstrafik kan den lika gärna ta E 18 utan större tidsförlust än några minuter, är svaret ganska självklart.

Signaturen Lilla jag (NWT 29/9) undrar över hur trafiken till Bryggudden ska fungera. Om du läser om kommunens planer som finns lättillgängliga på webben så ser du att en ny bro för biltrafik kommer byggas vid nöjesfabriken.

Du tycker att politikerna borde lugna ner sig en smula. Verkligheten är den att vi har bostadsbrist i Sverige. Trots det har de styrande is i magen och låter planeringen av nya projekt ta den tid som behövs för att de ska bli så bra som möjligt. Under miljonprogrammet tog man sig inte den tiden, vilket resulterade i många nya gråa ytor...

Kullgrens fanclub

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.