2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

Avfall, matrester och cigarettfimpar

SKUTBERGET:

Nu går diskussionens vågor höga i media om motionscentralen på Skutberget, som First Camp haft ansvar för. Det talas om stora förnyelser, men Skutberget för övrigt då?

Vi gjorde nyligen ett nytt besök där och kunde konstatera att inget hade förändrats. Rastplatser, bord och bänkar var nergrisade med avfall, matrester och cigarettfimpar med mera – det ligger där, längs strand och vägar, sedan lång tid tillbaka! Och Skutbergsgården, som även var ett trevligt matställe, låg helt igenbommat, med skylt: ”Ingen service”...

Stor tomhet råder över det utflyktsställe som tidigare kryllade av besökare. Bara ett skatpar, som visst har sitt bo i närheten, kom farande när vi satte oss ner med vår kaffekorg. Skutberget, vårt käraste utflyktsmål, verkar nu helt borträknat av Karlstads kommun – det förfaller mer och mer!

Undrande

 

Vi gjorde nyligen ett nytt besök där och kunde konstatera att inget hade förändrats. Rastplatser, bord och bänkar var nergrisade med avfall, matrester och cigarettfimpar med mera – det ligger där, längs strand och vägar, sedan lång tid tillbaka! Och Skutbergsgården, som även var ett trevligt matställe, låg helt igenbommat, med skylt: ”Ingen service”...

Stor tomhet råder över det utflyktsställe som tidigare kryllade av besökare. Bara ett skatpar, som visst har sitt bo i närheten, kom farande när vi satte oss ner med vår kaffekorg. Skutberget, vårt käraste utflyktsmål, verkar nu helt borträknat av Karlstads kommun – det förfaller mer och mer!

Undrande

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.