2016-09-29 14:50

2016-09-29 14:50

Vill se förbättringar i omsorgsvården

KARLSTAD:

Dags för våra politiker i Karlstad påbörja förbättringar inom omsorgsvården. Jag har fått tillräcklig insyn under dagliga, olika tidpunkter. Ostridiga uppgifter kan konstateras. 1 000 godvilliga timmar. Brister i: säkerheten, omsorgsmåltider, fysiskt anpassade aktiviteter, information, personalbrist, hygien, samarbete. Brister i hygienen betyder högrisk för infektioner. Bristerna skall inte vara beroende vilken budget boendet har. Demens- och äldreomsorg ska finnas, värdighet i deras tillvaro. Faktiskt kan det vara din mormor, din pappa, dina syskon, din make eller maka. Även som vald politiker kan man hamna i denna vård med brister.

Våra omsorgsboende är värda bättre! Det är tragiskt att inte våra politiker vill satsa mer på omsorg och behovsanpassad vård. Förmodligen finns viktigare prioriteringar än ”Ett Gott Liv Varje Dag” för människor som drabbats av kronisk sjukdom. Åberopar nationella värdegrundslagen och socialtjänstlagen. Är man som ansvarig politiker för vård- och omsorg insatt i verklighetsförhållandena? En enhetschef utryckte: vänd dig till politikerna, med stöd av bristanalysen. Nu är den belyst. Enhetschefen ansvarar för bemanningen, vårdpersonalen, gästernas krav, att tillhandhålla vård och omsorg, personalens roll och betydelse, anhörigas roll. Kvalitetsutveckling. Som anhörig är det viktigt med öppenhet. Anhörigsamverkan. Att anhöriga bemöts med öppenhet och respekt av delaktighet i omsorgen. Samarbetsklimat med enheten viktigt.

Bästa anhörigstödet är väl fungerande vård och omsorg som ges med kvalité och i rätt omfattning. En av de största påfrestningarna som anhörig är när omsorgens utföranden inte fungerar. Ge alla omsorgsberoende ett betydelsefullt liv genom att se till att de mår bra livet ut. Omsorgsboendet är i allmänhet den sista bostaden, omständighetsanpassad. Jag anser att en ändring bör sättas i verket, utan dröjsmål. Granskning av omsorgsvården är omöjligt att undgå.

Upprörande

Dags för våra politiker i Karlstad påbörja förbättringar inom omsorgsvården. Jag har fått tillräcklig insyn under dagliga, olika tidpunkter. Ostridiga uppgifter kan konstateras. 1 000 godvilliga timmar. Brister i: säkerheten, omsorgsmåltider, fysiskt anpassade aktiviteter, information, personalbrist, hygien, samarbete. Brister i hygienen betyder högrisk för infektioner. Bristerna skall inte vara beroende vilken budget boendet har. Demens- och äldreomsorg ska finnas, värdighet i deras tillvaro. Faktiskt kan det vara din mormor, din pappa, dina syskon, din make eller maka. Även som vald politiker kan man hamna i denna vård med brister.

Våra omsorgsboende är värda bättre! Det är tragiskt att inte våra politiker vill satsa mer på omsorg och behovsanpassad vård. Förmodligen finns viktigare prioriteringar än ”Ett Gott Liv Varje Dag” för människor som drabbats av kronisk sjukdom. Åberopar nationella värdegrundslagen och socialtjänstlagen. Är man som ansvarig politiker för vård- och omsorg insatt i verklighetsförhållandena? En enhetschef utryckte: vänd dig till politikerna, med stöd av bristanalysen. Nu är den belyst. Enhetschefen ansvarar för bemanningen, vårdpersonalen, gästernas krav, att tillhandhålla vård och omsorg, personalens roll och betydelse, anhörigas roll. Kvalitetsutveckling. Som anhörig är det viktigt med öppenhet. Anhörigsamverkan. Att anhöriga bemöts med öppenhet och respekt av delaktighet i omsorgen. Samarbetsklimat med enheten viktigt.

Bästa anhörigstödet är väl fungerande vård och omsorg som ges med kvalité och i rätt omfattning. En av de största påfrestningarna som anhörig är när omsorgens utföranden inte fungerar. Ge alla omsorgsberoende ett betydelsefullt liv genom att se till att de mår bra livet ut. Omsorgsboendet är i allmänhet den sista bostaden, omständighetsanpassad. Jag anser att en ändring bör sättas i verket, utan dröjsmål. Granskning av omsorgsvården är omöjligt att undgå.

Upprörande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.