2016-09-29 13:23

2016-09-29 13:23

Lärarrollen – inget att ta lätt på

UTBILDNING:

Barn och ungdomar går upp tidigt på morgonen för att få en bra utbildning och lära sig nya saker, men om lärarna inte kan lära ut är det ganska meningslöst att gå till skolan.

Vi är lovade kunskap så att vi inte bara ska kunna bli självständiga, utan också för att växa som personer och klara oss i framtiden. Att vara lärare är ingen enkel uppgift som man ska ta lätt på. En lärare ska vara smart inom sitt område, förstå sig på barn och ungdomar och också ha egenskapen att kunna lära ut och få andra att förstå, vilket inte är det är enklaste.

Därför borde vi sluta anställa folk utan dessa egenskaper; en lärare ska kunna lära ut!

Itsme

Barn och ungdomar går upp tidigt på morgonen för att få en bra utbildning och lära sig nya saker, men om lärarna inte kan lära ut är det ganska meningslöst att gå till skolan.

Vi är lovade kunskap så att vi inte bara ska kunna bli självständiga, utan också för att växa som personer och klara oss i framtiden. Att vara lärare är ingen enkel uppgift som man ska ta lätt på. En lärare ska vara smart inom sitt område, förstå sig på barn och ungdomar och också ha egenskapen att kunna lära ut och få andra att förstå, vilket inte är det är enklaste.

Därför borde vi sluta anställa folk utan dessa egenskaper; en lärare ska kunna lära ut!

Itsme

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.