2016-09-28 06:00

2016-09-28 06:00

Se upp itrafiken!

KARLSTAD:

Svar till signaturen Cyklisten (NW 26/9):

Du ondgör dig över en busshållplats som ligger på Järnvägsgatan i Karlstad och tycker att den utgör en trafikfara för dig.

Din insändare visar att du är ute och cyklar...

Det är cyklister som du som ställer till det i trafiken! Du ser inga trafikmärken och drar fram där det passar dig. Titta nästa gång du kommer från Tingvallagatan respektive Drottninggatan, så ska du se att det du använder som cykelbana är skyltat som gångbana. Du ska med andra ord inte cykla där och ställa till det för busspassagerarna!

Troligen har du inte tagit körkort och fått lära att dig se upp på vägmärken. Och troligen använder du väl även trottoarerna som cykelbana...

Vafför gör'om på det häringa viset?

Svar till signaturen Cyklisten (NW 26/9):

Du ondgör dig över en busshållplats som ligger på Järnvägsgatan i Karlstad och tycker att den utgör en trafikfara för dig.

Din insändare visar att du är ute och cyklar...

Det är cyklister som du som ställer till det i trafiken! Du ser inga trafikmärken och drar fram där det passar dig. Titta nästa gång du kommer från Tingvallagatan respektive Drottninggatan, så ska du se att det du använder som cykelbana är skyltat som gångbana. Du ska med andra ord inte cykla där och ställa till det för busspassagerarna!

Troligen har du inte tagit körkort och fått lära att dig se upp på vägmärken. Och troligen använder du väl även trottoarerna som cykelbana...

Vafför gör'om på det häringa viset?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.