2016-09-27 15:53

2016-09-27 15:53

Kommunen följer inte sina egna planer

HAMMARÖ:

Hammarö kommun följer inte sina egna planer, dessa planer som allmänheten har uttryckt sina åsikter i. När sedan detaljplaner tas följer man inte fördjupad översiktsplan eller grönstrukturplanen. Detta gäller såväl på Tye som på Rud.

Den fördjupade översiktsplanen anger att tomter bör vara 2 500 kvadratmeter för att behålla den lantliga idyllen. Trots det accepterar kommunen mindre tomter med hänvisning att bland annat va-byggnationen blir för dyr.

Kommunstyrelsens ordförande Siv Gidlöf (S) menar även att kommunen måste ta hänsyn till önskemål från dem som önskar bosätta sig på Hammarö. Är de fast boende så ointressanta att man prioriterar bostadssökande före de som redan bor där. Varför? Finns det ett mål att få ytterligare skattebetalare till Hammarö, så att kommunkassan blir större?

Hammarö kommun bör alltid följa de egna planerna, det skapar mindre kritik.

Bengt Grude

Hammarö kommun följer inte sina egna planer, dessa planer som allmänheten har uttryckt sina åsikter i. När sedan detaljplaner tas följer man inte fördjupad översiktsplan eller grönstrukturplanen. Detta gäller såväl på Tye som på Rud.

Den fördjupade översiktsplanen anger att tomter bör vara 2 500 kvadratmeter för att behålla den lantliga idyllen. Trots det accepterar kommunen mindre tomter med hänvisning att bland annat va-byggnationen blir för dyr.

Kommunstyrelsens ordförande Siv Gidlöf (S) menar även att kommunen måste ta hänsyn till önskemål från dem som önskar bosätta sig på Hammarö. Är de fast boende så ointressanta att man prioriterar bostadssökande före de som redan bor där. Varför? Finns det ett mål att få ytterligare skattebetalare till Hammarö, så att kommunkassan blir större?

Hammarö kommun bör alltid följa de egna planerna, det skapar mindre kritik.

Bengt Grude

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.