2016-09-27 06:00

2016-09-27 06:00

Gammalt och nytt på länsmuseet

KARLSTAD:

Svar till signaturen Vårda kulturen (NWT 19/9):

Värmlands Museum har i sommar haft fler besökare än många tidigare år. Två fina utställningar lockade både långväga besökare och värmlänningar till museet på Sandgrund – en barnutställning med Inger och Lasse Sandbergs figurer och en utställning med fotografier av Dennis Hopper.

Skaparverkstaden finns kvar och är öppen som tidigare för Kulturskolan, öppen verksamhet samt för bokade grupper.

Det stämmer att de 18 år gamla basutställningarna om Värmland har monterats ned för att ge plats åt nya fasta utställningar om Värmlands och Karlstads historia. Men håll ut, vi kommer att kunna berätta om Värmlands historia på fler än ett sätt!

Under tiden har vi tillfälliga utställningar och programverksamhet samt konferens, butik och restaurang som har öppet som vanligt. Just nu visas Ikoner – en utställning om att få finnas, On Assignment av fotograf Per-Anders Pettersson, fotografen Dennis Hopper samt Inger och Lasse Sandbergs sagovärld.

Värmlands museum

Svar till signaturen Vårda kulturen (NWT 19/9):

Värmlands Museum har i sommar haft fler besökare än många tidigare år. Två fina utställningar lockade både långväga besökare och värmlänningar till museet på Sandgrund – en barnutställning med Inger och Lasse Sandbergs figurer och en utställning med fotografier av Dennis Hopper.

Skaparverkstaden finns kvar och är öppen som tidigare för Kulturskolan, öppen verksamhet samt för bokade grupper.

Det stämmer att de 18 år gamla basutställningarna om Värmland har monterats ned för att ge plats åt nya fasta utställningar om Värmlands och Karlstads historia. Men håll ut, vi kommer att kunna berätta om Värmlands historia på fler än ett sätt!

Under tiden har vi tillfälliga utställningar och programverksamhet samt konferens, butik och restaurang som har öppet som vanligt. Just nu visas Ikoner – en utställning om att få finnas, On Assignment av fotograf Per-Anders Pettersson, fotografen Dennis Hopper samt Inger och Lasse Sandbergs sagovärld.

Värmlands museum

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.