2016-09-27 10:39

2016-09-27 10:39

Det blåser när det gäller vindkraft!

ÅRJÄNGS KOMMUN: En helt enig kommunstyrelse

Svar till signaturen D G (nwt.se 21/9):

Du anklagar mig för att intrigera när det gäller en eventuell utbyggnad av vindkraft vid gränsen till Norge. Jag har tidigare redogjort för resonemanget kring Årjängs kommuns agerande och jag är den förste att erkänna att det är en komplex frågeställning med vindkraft i detta läge och dessutom i två olika länder. Men att gå därifrån till att jag skulle intrigera är ett helt absurt påstående, inte minst sett i ljuset av att det var en helt enig kommunstyrelse som fattade beslutet. Närvarande på mötet var elva tjänstgörande ledamöter och två icke-tjänstgörande ersättare som tillsammans representerar samtliga partier i kommunstyrelsen. Före det hade ärendet beretts i kommunstyrelsens arbetsutskott och även där var enigheten total.

Daniel Schützer (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Svar till signaturen D G (nwt.se 21/9):

Du anklagar mig för att intrigera när det gäller en eventuell utbyggnad av vindkraft vid gränsen till Norge. Jag har tidigare redogjort för resonemanget kring Årjängs kommuns agerande och jag är den förste att erkänna att det är en komplex frågeställning med vindkraft i detta läge och dessutom i två olika länder. Men att gå därifrån till att jag skulle intrigera är ett helt absurt påstående, inte minst sett i ljuset av att det var en helt enig kommunstyrelse som fattade beslutet. Närvarande på mötet var elva tjänstgörande ledamöter och två icke-tjänstgörande ersättare som tillsammans representerar samtliga partier i kommunstyrelsen. Före det hade ärendet beretts i kommunstyrelsens arbetsutskott och även där var enigheten total.

Daniel Schützer (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.