2016-09-26 06:00

2016-09-26 06:00

Nya krav på folkomröstning

STORREGION:

Varför ska Tomas Riste, som är regionstyrelsens ordförande men inte demokratiskt vald, vara med och bestämma om huruvida vi värmlänningar ska fösas ihop med Västra Götalandsregionen?

Vem tror att till exempel Torsby kommun kommer att gynnas av att makten förflyttas från Karlstad till Göteborg?

Ett bra exempel på Göteborgs likgiltighet för Värmland är beslutet om att bygga en icke seglingsfri bro över Göta älv. Tomas Riste stödde detta broprojekt. Tror någon att han vill fösa in Värmland in i Västra Götaland av omsorg av oss värmlänningar?

Nej, låt oss ha en folkomröstning i den här frågan!

O K

Varför ska Tomas Riste, som är regionstyrelsens ordförande men inte demokratiskt vald, vara med och bestämma om huruvida vi värmlänningar ska fösas ihop med Västra Götalandsregionen?

Vem tror att till exempel Torsby kommun kommer att gynnas av att makten förflyttas från Karlstad till Göteborg?

Ett bra exempel på Göteborgs likgiltighet för Värmland är beslutet om att bygga en icke seglingsfri bro över Göta älv. Tomas Riste stödde detta broprojekt. Tror någon att han vill fösa in Värmland in i Västra Götaland av omsorg av oss värmlänningar?

Nej, låt oss ha en folkomröstning i den här frågan!

O K

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.