2016-09-26 06:00

2016-09-26 06:00

104 omklädningsplatser räcker – med planering

KARLSTAD: Det ska inte behöva vara trångt i badhuset

Svar på insändare om Sundsta badhus (NWT 21/9):

Sundstabadet är en anläggning för alla Karlstadsbor, såväl för allmänhet som skolelever och föreningsliv. Det är öppet 360 dagar per år och tillgängligt mellan klockan 06.30 och 22.00. De ytor som nyttjas av allmänheten, såsom de stora omklädningsrummen, städas klockan 20–22 för att vara klara när anläggningen öppnar nästa dag.

Omklädningsrummen för föreningsverksamhet har totalt 104 omklädningsplatser. Varje förening bestämmer antalet deltagare i sina träningsgrupper i samband med tidsbokning. Vårt krav är att föreningarna ska planera för att varje deltagare ska få ett eget skåp. Det är därför viktigt att det är en diskussion vid bokningstillfället om hur många föreningsmedlemmar som kan delta vid ett och samma tillfälle. Verksamheten har bedömt att det inte är möjligt att placera ytterligare bänkar i omklädningsrummen på grund av risker vid utrymning. Vi anser dessutom att det skulle bli för trångt.

Det är tråkigt att du upplever att det är trångt i omklädningsrummen, men prata med din förening och diskutera om det är möjligt att göra justeringar av träningstiderna eller antalet deltagare i träningsgruppen. Hoppas att det går att hitta en lösning som fungerar bättre!

Stephan Hammar

Verksamhetschef

Svar på insändare om Sundsta badhus (NWT 21/9):

Sundstabadet är en anläggning för alla Karlstadsbor, såväl för allmänhet som skolelever och föreningsliv. Det är öppet 360 dagar per år och tillgängligt mellan klockan 06.30 och 22.00. De ytor som nyttjas av allmänheten, såsom de stora omklädningsrummen, städas klockan 20–22 för att vara klara när anläggningen öppnar nästa dag.

Omklädningsrummen för föreningsverksamhet har totalt 104 omklädningsplatser. Varje förening bestämmer antalet deltagare i sina träningsgrupper i samband med tidsbokning. Vårt krav är att föreningarna ska planera för att varje deltagare ska få ett eget skåp. Det är därför viktigt att det är en diskussion vid bokningstillfället om hur många föreningsmedlemmar som kan delta vid ett och samma tillfälle. Verksamheten har bedömt att det inte är möjligt att placera ytterligare bänkar i omklädningsrummen på grund av risker vid utrymning. Vi anser dessutom att det skulle bli för trångt.

Det är tråkigt att du upplever att det är trångt i omklädningsrummen, men prata med din förening och diskutera om det är möjligt att göra justeringar av träningstiderna eller antalet deltagare i träningsgruppen. Hoppas att det går att hitta en lösning som fungerar bättre!

Stephan Hammar

Verksamhetschef

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.