2016-09-23 06:00

2016-09-23 06:00

Fokus måste ligga på hur länge vi orkar arbeta

SVERIGE: Många orkar inte ens hålla på till 65

Att höja pensionsåldern bara för att vi blir allt äldre är som att tvinga en arbetshäst att arbeta längre bara för att den lever längre. Fokus måste väl ligga på hur länge den orkar dra!

I dag orkar väldigt många inte jobba till 65, så varför höja pensionsåldern? Det är knappast vår hälsa som står i fokus vid ett sådant beslut utan ekonomin och att pensionerna inte räcker till. Lös det ekonomiska i stället för att köra totalt slut på folk ända in i det sista!

Pengar finns det gott om i rika Sverige och efter 40–45 års arbete borde man väl ha dragit sitt strå till stacken för en bra pension.

Mika Takamäki

Att höja pensionsåldern bara för att vi blir allt äldre är som att tvinga en arbetshäst att arbeta längre bara för att den lever längre. Fokus måste väl ligga på hur länge den orkar dra!

I dag orkar väldigt många inte jobba till 65, så varför höja pensionsåldern? Det är knappast vår hälsa som står i fokus vid ett sådant beslut utan ekonomin och att pensionerna inte räcker till. Lös det ekonomiska i stället för att köra totalt slut på folk ända in i det sista!

Pengar finns det gott om i rika Sverige och efter 40–45 års arbete borde man väl ha dragit sitt strå till stacken för en bra pension.

Mika Takamäki

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.