2016-09-23 06:00

2016-09-23 06:00

Egalt om det är kvinna eller man

UTNÄMNINGAR:

Sluta att dividera om vilka som ska utses till generaldirektörer eller andra myndighetschefer. Det hela är mycket enkelt: utse den som är bäst lämpad. Då slipper vi allt tjat om könskvotering och utnämningar som är ett inlindat tack för gjorda tjänster till partiet. Sedan är det fullständigt ointressant om det är 80 procent kvinnor eller 80 procent män som innehar dessa befattningar.

B Lennart

Sluta att dividera om vilka som ska utses till generaldirektörer eller andra myndighetschefer. Det hela är mycket enkelt: utse den som är bäst lämpad. Då slipper vi allt tjat om könskvotering och utnämningar som är ett inlindat tack för gjorda tjänster till partiet. Sedan är det fullständigt ointressant om det är 80 procent kvinnor eller 80 procent män som innehar dessa befattningar.

B Lennart

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.