2016-09-21 06:00

2016-09-21 06:00

Restriktivitet vid rekrytering

psykiatripersonal:

Svar till signaturen Larsson (NWT 2/9):

Vi har vid enstaka tillfällen tagit in personal på skötarvikariat som inte har formell utbildning, men som har stor vana av att jobba inom psykiatrin. Detta på grund av att vi inte har kunnat få tag på utbildad personal.

Enligt ett nytt beslut kommer vi dock att vara ännu mer restriktiva med att ta in personal utan formell utbildning.

Anna-Karin Törnqvist

Verksamhetschef

Svar till signaturen Larsson (NWT 2/9):

Vi har vid enstaka tillfällen tagit in personal på skötarvikariat som inte har formell utbildning, men som har stor vana av att jobba inom psykiatrin. Detta på grund av att vi inte har kunnat få tag på utbildad personal.

Enligt ett nytt beslut kommer vi dock att vara ännu mer restriktiva med att ta in personal utan formell utbildning.

Anna-Karin Törnqvist

Verksamhetschef

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.