2016-09-21 06:00

2016-09-21 06:00

Pokémon i riksdagshuset...

SERIOSITET:

Vi har tidigare sett flera exempel på riksdagsledamöter som uppbär lön men som inte är närvarande i riksdagsarbetet på grund av olika orsaker. Nu har det framkommit att en socialdemokratisk riksdagsledamot har hållit på med Pokémon under riksdagens högtidliga öppnande – och det kan säkert finnas ett mörkertal här...

Om det inte krävs mer seriositet hos de folkvalda politikerna tycker jag att vi kan halvera antalet riksdagsledamöter och om möjligt försöka behålla de som verkligen gör nytta. Dessa insparade pengar kan i stället till exempel användas till att ge fattigpensionärerna en rimlig pension, mer resurser till vården, pengar till skolan, polisen, arbetslösa med mera.

Håkan, Karlstad

Vi har tidigare sett flera exempel på riksdagsledamöter som uppbär lön men som inte är närvarande i riksdagsarbetet på grund av olika orsaker. Nu har det framkommit att en socialdemokratisk riksdagsledamot har hållit på med Pokémon under riksdagens högtidliga öppnande – och det kan säkert finnas ett mörkertal här...

Om det inte krävs mer seriositet hos de folkvalda politikerna tycker jag att vi kan halvera antalet riksdagsledamöter och om möjligt försöka behålla de som verkligen gör nytta. Dessa insparade pengar kan i stället till exempel användas till att ge fattigpensionärerna en rimlig pension, mer resurser till vården, pengar till skolan, polisen, arbetslösa med mera.

Håkan, Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.