2016-09-17 06:00

2016-09-17 06:00

Väck liv i gamla stenbron!

KARLSTAD: Ett tragiskt och skamligt användningsområde

Karlstads gamla stenbro är ett känt landmärke. Som Karlstadsbo tycker jag att det är tragiskt och skamligt hur stenbron används i dag. Den trafikeras av busstrafik, medan gående och cyklister inte får använda den. När bussar kör över bron händer det ibland att de tutar och kör närmare gående och cyklister som trotsar förbudet för att, som jag uppfattar det, lära dem en läxa.

Tyvärr vet jag inte hur trafiksituationen skulle lösas om inte bussarna fick använda stenbron, men jag tycker ändå det känns fel att bron används på detta sätt. Det känns som ett sorts kulturminnesbrott. Karlstadsborna och turister borde få kunna njuta av bron. Tänk om den var kullerstensbelagd, de fula grova stålbalkarna på sidorna var borttagna och de fina lyktorna och räckena var nymålade. Människor kunde promenera där under vackra kvällar över Klarälven. Turister skulle kunna ta kort utan att riskera livet på en plats de ofta ser i turistbroschyrer.

Väck bron till liv igen! Jag tror många tycker likadant och skulle uppskatta detta.

Karlstadsbo

Karlstads gamla stenbro är ett känt landmärke. Som Karlstadsbo tycker jag att det är tragiskt och skamligt hur stenbron används i dag. Den trafikeras av busstrafik, medan gående och cyklister inte får använda den. När bussar kör över bron händer det ibland att de tutar och kör närmare gående och cyklister som trotsar förbudet för att, som jag uppfattar det, lära dem en läxa.

Tyvärr vet jag inte hur trafiksituationen skulle lösas om inte bussarna fick använda stenbron, men jag tycker ändå det känns fel att bron används på detta sätt. Det känns som ett sorts kulturminnesbrott. Karlstadsborna och turister borde få kunna njuta av bron. Tänk om den var kullerstensbelagd, de fula grova stålbalkarna på sidorna var borttagna och de fina lyktorna och räckena var nymålade. Människor kunde promenera där under vackra kvällar över Klarälven. Turister skulle kunna ta kort utan att riskera livet på en plats de ofta ser i turistbroschyrer.

Väck bron till liv igen! Jag tror många tycker likadant och skulle uppskatta detta.

Karlstadsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.