2016-09-17 06:00

2016-09-17 06:00

Kränkande att ge till tiggarna

HAMMARÖ:

Jag väntar varje dag på att affärerna Coop och Ica på Hammarö ska sätta stopp för tiggeriet utanför sina affärer, så att man kan börja handla där igen.

Jag upplever det som oerhört jobbigt att gå förbi dessa människor utan att ge något. Att sträcka fram handen och ge några kronor, som en allmosa, känns för mig lika kränkande som vid de tillfällen när jag bara går förbi utan att ge.

Varför kan det inte finnas någon annan lösning på detta trista fenomen?

Hammaröbo

Jag väntar varje dag på att affärerna Coop och Ica på Hammarö ska sätta stopp för tiggeriet utanför sina affärer, så att man kan börja handla där igen.

Jag upplever det som oerhört jobbigt att gå förbi dessa människor utan att ge något. Att sträcka fram handen och ge några kronor, som en allmosa, känns för mig lika kränkande som vid de tillfällen när jag bara går förbi utan att ge.

Varför kan det inte finnas någon annan lösning på detta trista fenomen?

Hammaröbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.