2016-09-16 06:00

2016-09-16 06:00

Roligare och enklare med internet

KÄRLEK:

Jag måste erkänna att jag älskar internet! Näst min man, mina barn och mina barnbarn är det det bästa som hänt mig under min 76-åriga levnad. Livet har blivit så mycket roligare, enklare och bekvämare sedan jag 1997 skaffade internet.

På min lilla iPad utför jag det mesta som tidigare var tidsödande och tråkigt. Jag betalar alla räkningar som e-fakturor och slipper därigenom en massa papper i brevlådan och fakturaavgifter. Jag beställer alla biljetter till bio, tåg och flyg via nätet och får dem behändigt i min mobiltelefon. Jag får till och med boardingkortet i mobilen och slipper på så vis att infinna mig timmar i förväg när jag ska ut och resa. Den underbara gps-en guidar mig till Skavsta i mörker och regn, och om jag är i skogen så kan jag snabbt kolla på google om svamparna är ätliga.

Ja, det finns hur många exempel som helst. Och ni som tycker att det är krångligt, tänk på Dagny Carlsson som var 99 år när hon började surfa!

En glad pensionär

Jag måste erkänna att jag älskar internet! Näst min man, mina barn och mina barnbarn är det det bästa som hänt mig under min 76-åriga levnad. Livet har blivit så mycket roligare, enklare och bekvämare sedan jag 1997 skaffade internet.

På min lilla iPad utför jag det mesta som tidigare var tidsödande och tråkigt. Jag betalar alla räkningar som e-fakturor och slipper därigenom en massa papper i brevlådan och fakturaavgifter. Jag beställer alla biljetter till bio, tåg och flyg via nätet och får dem behändigt i min mobiltelefon. Jag får till och med boardingkortet i mobilen och slipper på så vis att infinna mig timmar i förväg när jag ska ut och resa. Den underbara gps-en guidar mig till Skavsta i mörker och regn, och om jag är i skogen så kan jag snabbt kolla på google om svamparna är ätliga.

Ja, det finns hur många exempel som helst. Och ni som tycker att det är krångligt, tänk på Dagny Carlsson som var 99 år när hon började surfa!

En glad pensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.