2016-09-16 06:00

2016-09-16 06:00

På väg att bli en sovstad...

KIL:

Vad händer med Kil, är det på väg att bli en sovstad till Karlstad, är det vad kommunledningen vill?

Nu flyttar Kils arbetsförmedling snart till Forshaga, medan antalet personer i Kil som står långt ifrån arbetsmarknaden ökar. Varför då lägga ner en så viktig myndighet och göra den svåråtkomlig för dem som behöver den bäst? Vad svarar arbetsförmedlingens chef och kommunledningen?

Det är också märkligt att arbetsförmedlingen flyttar sina anställda till ett kontor i en annan kommun och låter dem pendla flera mil varje dag. Vart tog miljötänkandet vägen?

Inte arbetslös men orolig

Vad händer med Kil, är det på väg att bli en sovstad till Karlstad, är det vad kommunledningen vill?

Nu flyttar Kils arbetsförmedling snart till Forshaga, medan antalet personer i Kil som står långt ifrån arbetsmarknaden ökar. Varför då lägga ner en så viktig myndighet och göra den svåråtkomlig för dem som behöver den bäst? Vad svarar arbetsförmedlingens chef och kommunledningen?

Det är också märkligt att arbetsförmedlingen flyttar sina anställda till ett kontor i en annan kommun och låter dem pendla flera mil varje dag. Vart tog miljötänkandet vägen?

Inte arbetslös men orolig

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.