2016-09-15 16:09

2016-09-15 16:09

Inga konkreta planer på att bygga nya bostäder

KARLSTADS KOMMUN: Naturmiljön kring Kroppkärrssjön

Svar till insändarskribenter om miljön kring Kroppkärrssjön:

Det är många som vill bo i Karlstad och kommunen växer vilket är både roligt och utmanande. Inom kommunen ser vi därför över flera områden där det kan vara aktuellt att bygga fler bostäder.

Runt Kroppkärrssjön finns det i nuläget inga konkreta byggplaner utan det vi har presenterat är en fördjupning av översiktsplanen. Syftet med den är att ha ett bra planeringsunderlag för framtiden, och de idéer som vi lyfter fram är inte ristade i sten.

Det vi föreslår i fördjupningen av översiktsplanen är att det ska byggas fler bostäder i en mindre del av Trollkoneberget, men kolonistugeområdet finns det i nuläget inga planer på att förändra. Planen har precis varit ute på samråd, där alla som ville kunde tycka till om idéerna.

Vi tar till oss av de synpunkter om utvecklingsförslagen kring Kroppkärrssjön och Trollkoneberget som ett flertal insändarskribenter den senaste tiden har gett uttryck för. Efter det att vi har samlat in synpunkterna arbetar vi om förslaget och då får alla som vill tycka till igen.

I arbetet med att ta fram en plan besöker vi och studerar området flera gånger och väger in många för- och nackdelar för en eventuell utveckling av området. Det är först när det omarbetade förslaget har granskats som det tas ett beslut om hur utvecklingen av området ska se ut.

Karolina Norlin

Stadsbyggnadsplanerare

Svar till insändarskribenter om miljön kring Kroppkärrssjön:

Det är många som vill bo i Karlstad och kommunen växer vilket är både roligt och utmanande. Inom kommunen ser vi därför över flera områden där det kan vara aktuellt att bygga fler bostäder.

Runt Kroppkärrssjön finns det i nuläget inga konkreta byggplaner utan det vi har presenterat är en fördjupning av översiktsplanen. Syftet med den är att ha ett bra planeringsunderlag för framtiden, och de idéer som vi lyfter fram är inte ristade i sten.

Det vi föreslår i fördjupningen av översiktsplanen är att det ska byggas fler bostäder i en mindre del av Trollkoneberget, men kolonistugeområdet finns det i nuläget inga planer på att förändra. Planen har precis varit ute på samråd, där alla som ville kunde tycka till om idéerna.

Vi tar till oss av de synpunkter om utvecklingsförslagen kring Kroppkärrssjön och Trollkoneberget som ett flertal insändarskribenter den senaste tiden har gett uttryck för. Efter det att vi har samlat in synpunkterna arbetar vi om förslaget och då får alla som vill tycka till igen.

I arbetet med att ta fram en plan besöker vi och studerar området flera gånger och väger in många för- och nackdelar för en eventuell utveckling av området. Det är först när det omarbetade förslaget har granskats som det tas ett beslut om hur utvecklingen av området ska se ut.

Karolina Norlin

Stadsbyggnadsplanerare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.