2016-09-10 06:00

2016-09-10 06:00

Bättre med vågskvalp och vindsus än alla dessa oljud

STÖRNINGAR: Oväsen i etern

Svar till signaturen E G R (NWT 6/9):

Jag har också länge stört mig på det fruktansvärda oväsen som numera präglar tv-programmen. Måste det vara oljud varje sekund? Det vore skönt om man i stället lät tystnaden råda, när oväsen inte är befogat. Programledarna skriker i stället för att prata lugnt och vårdat. Varför? De har ju mikrofoner.

Men om det nu måste vara ljud hela tiden, lägg då på naturliga, nervlugnande saker: vågskvalp, vind i träden och sp vidare. Det kan väl inte vara nyttigt att alltid vara i en miljö där ingen tystnad råder? Tankeverksamheten störs och nerverna kommer i olag. Det är välgörande när man ibland får lyssna på ett äldre program med kunniga, seriösa programledare som har ett vårdat språk.

Jag tycker även att idrottsmän och -kvinnor som blir intervjuade i tv skulle ta initiativet till ett vårdat språk. Många lyssnar ju på dem med intresse. I stället får man höra efter en bragd, att ”ja, fan vad lycklig jag blev” eller ”jag blev så jävla glad”. Glorian faller på sned!

G H

Svar till signaturen E G R (NWT 6/9):

Jag har också länge stört mig på det fruktansvärda oväsen som numera präglar tv-programmen. Måste det vara oljud varje sekund? Det vore skönt om man i stället lät tystnaden råda, när oväsen inte är befogat. Programledarna skriker i stället för att prata lugnt och vårdat. Varför? De har ju mikrofoner.

Men om det nu måste vara ljud hela tiden, lägg då på naturliga, nervlugnande saker: vågskvalp, vind i träden och sp vidare. Det kan väl inte vara nyttigt att alltid vara i en miljö där ingen tystnad råder? Tankeverksamheten störs och nerverna kommer i olag. Det är välgörande när man ibland får lyssna på ett äldre program med kunniga, seriösa programledare som har ett vårdat språk.

Jag tycker även att idrottsmän och -kvinnor som blir intervjuade i tv skulle ta initiativet till ett vårdat språk. Många lyssnar ju på dem med intresse. I stället får man höra efter en bragd, att ”ja, fan vad lycklig jag blev” eller ”jag blev så jävla glad”. Glorian faller på sned!

G H

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.