2016-09-10 06:00

2016-09-10 06:00

Alkoholistvården fungerar inte

KARLSTAD:

Svar till signaturen Kenneth (NWT 8/9):

Ska man känna sig lättad över att fler känner som du, att det är ett helvete att vara anhörig till en alkoholist, eller ska man bara bli förtvivlad och förbannad?

Jag har en vän i djupt missburk som har fallit mellan stolarna hos de olika enheterna i Karlstads kommun. Hans familj och jag, hans gode vän, försöker att hjälpa till men kommer ingenstans. Socialtjänsten och de andra enheterna har mycket att gå, men ändå sätter sekretess och bollandet mellan enheterna käppar i hjulet för framsteg. Bäst verkade det för kommunens del vara när sommaren kom – då kunde de skamlöst skylla på vikarierna...

Handläggarna i ärendet har bytts som andra byter kalsonger. Det hela är djupt tragiskt. Vad anser kommunen att man ska ta sig till, när systemet inte fungerar och ingen tar ansvar?

Arga molnet

Svar till signaturen Kenneth (NWT 8/9):

Ska man känna sig lättad över att fler känner som du, att det är ett helvete att vara anhörig till en alkoholist, eller ska man bara bli förtvivlad och förbannad?

Jag har en vän i djupt missburk som har fallit mellan stolarna hos de olika enheterna i Karlstads kommun. Hans familj och jag, hans gode vän, försöker att hjälpa till men kommer ingenstans. Socialtjänsten och de andra enheterna har mycket att gå, men ändå sätter sekretess och bollandet mellan enheterna käppar i hjulet för framsteg. Bäst verkade det för kommunens del vara när sommaren kom – då kunde de skamlöst skylla på vikarierna...

Handläggarna i ärendet har bytts som andra byter kalsonger. Det hela är djupt tragiskt. Vad anser kommunen att man ska ta sig till, när systemet inte fungerar och ingen tar ansvar?

Arga molnet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.