2016-09-09 13:47

2016-09-09 13:47

Känner sig inte välkommen

PRIDE:

I dagarna firas Värmlands Pride men jag känner mig inte välkomnad ordentligt, trots att jag är lesbisk. Orsaken är att den lilla bokstaven i saknas...

För er som inte vet står den för intersexuell, vilket är diagnosen som ges när läkarna inte kan se om en bebis är flicka eller pojke. Tidigare opererades nästan alla bebisar direkt på BB, men allt fler läkare vill avvakta och höra vad barnet självt vill. Frågan har även kommit upp i EU där det prövas om detta står i strid med barnens rättigheter.

Själv blev jag inte opererad som bebis vilket var både bra och dåligt. Bra eftersom det är 50 procents chans att det blir rätt om barnet inte själv får fatta beslutet, dåligt eftersom jag genomled tio skolår av fruktansvärd mobbning, självmordstankar, knivskärningar, avsaknad av kompisar et cetera.

I dag är jag enbart kvinna och stolt lesbisk. Och nej, det handlar Inte om att vara transsexuell. En transsexuell har inget fel på kroppen, men upplever sig vara född i fel kön. En intersexuell har missbildade könsorgan, både de yttre och inre.

Martina

I dagarna firas Värmlands Pride men jag känner mig inte välkomnad ordentligt, trots att jag är lesbisk. Orsaken är att den lilla bokstaven i saknas...

För er som inte vet står den för intersexuell, vilket är diagnosen som ges när läkarna inte kan se om en bebis är flicka eller pojke. Tidigare opererades nästan alla bebisar direkt på BB, men allt fler läkare vill avvakta och höra vad barnet självt vill. Frågan har även kommit upp i EU där det prövas om detta står i strid med barnens rättigheter.

Själv blev jag inte opererad som bebis vilket var både bra och dåligt. Bra eftersom det är 50 procents chans att det blir rätt om barnet inte själv får fatta beslutet, dåligt eftersom jag genomled tio skolår av fruktansvärd mobbning, självmordstankar, knivskärningar, avsaknad av kompisar et cetera.

I dag är jag enbart kvinna och stolt lesbisk. Och nej, det handlar Inte om att vara transsexuell. En transsexuell har inget fel på kroppen, men upplever sig vara född i fel kön. En intersexuell har missbildade könsorgan, både de yttre och inre.

Martina

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.