2016-09-08 06:00

2016-09-08 06:00

Patetisk inställning både från politiker- och polishåll

KARLSTAD: Nattliga störningar

Både poliser och politiker säger sig värna allas intressen men glömmer att det är majoriteten som ska skyddas, i synnerhet som minoriteten inte tar skada eller blir lidande av ett förbud. Är dessa störande individer lika pigga på morgonen som vi andra förväntas vara, och kan de prestera och producera efter förväntan, eller sover de på dagen när andra måste ta sitt samhällsansvar?

Alla medborgare i vårt land har lagstadgad rättighet till vila/nattro mellan klockan 23 och 06. Detta gäller i alla sammanhang, till exempel i stadsdelar med blandat boende och annan verksamhet. Det krävs tillstånd för att få störa sina medmänniskor med olika slags ljud – hög musik eller provokativ fordonstrafik.

Miljöbalkens intentioner angående människors livskvalitet är väldigt stränga. Boendet ska med få undantag vara utan störning nattetid. Det finns alltså laglig sanktion för att stoppa buset och lagföra nattmarodörerna, även i Karlstad.

Det är patetiskt att polisen och en del politiker anser att det skapar trivsel för vissa när de samtidigt orsakar lidande för andra!

Urban citybo

Både poliser och politiker säger sig värna allas intressen men glömmer att det är majoriteten som ska skyddas, i synnerhet som minoriteten inte tar skada eller blir lidande av ett förbud. Är dessa störande individer lika pigga på morgonen som vi andra förväntas vara, och kan de prestera och producera efter förväntan, eller sover de på dagen när andra måste ta sitt samhällsansvar?

Alla medborgare i vårt land har lagstadgad rättighet till vila/nattro mellan klockan 23 och 06. Detta gäller i alla sammanhang, till exempel i stadsdelar med blandat boende och annan verksamhet. Det krävs tillstånd för att få störa sina medmänniskor med olika slags ljud – hög musik eller provokativ fordonstrafik.

Miljöbalkens intentioner angående människors livskvalitet är väldigt stränga. Boendet ska med få undantag vara utan störning nattetid. Det finns alltså laglig sanktion för att stoppa buset och lagföra nattmarodörerna, även i Karlstad.

Det är patetiskt att polisen och en del politiker anser att det skapar trivsel för vissa när de samtidigt orsakar lidande för andra!

Urban citybo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.