2016-09-07 06:00

2016-09-07 06:00

Obegripligt att det inte blir en folkomröstning i frågan

VÄRMLAND: Torsby sjukhus lär försvinna

Det är inte mer än några år sen det var på tapeten med storregionbildning, men det blev som tur inget den gången. Men nu är det dags igen och det verkar vara väldigt bråttom att Värmland ska med.

Jag bor i Torsby kommun och i min värld är det första som kommer att ske för oss Torsbybor att sjukhuset kommer att försvinna. Det kanske går ett par år sedan regionen bildats, men sen är det borta. Det finns ju ingen anledning för en landstingsstyrelse som sitter utanför Värmland att bevara ett sjukhus i Torsby, de anser säkert att Värmland klarar sig med Centralsjukhuset i Karlstad.

Företrädare för Torsby kommun har tidigare i år talat i väldigt goda ordalag för ett ja i regionfrågan. Det har jag svårt att förstå, för vad vore Torsby utan sjukhuset och dess många jobbtillfällen? Och hur kan Region Värmland med Tomas Riste i spetsen få föra talan för oss alla som bor i Värmland i denna viktiga fråga? Det är obegripligt. Jag hoppas att någon kunnig person ordnar så att det blir en folkomröstning om detta, för så här odemokratiskt får det inte gå till!

Hasse Mattsson

Det är inte mer än några år sen det var på tapeten med storregionbildning, men det blev som tur inget den gången. Men nu är det dags igen och det verkar vara väldigt bråttom att Värmland ska med.

Jag bor i Torsby kommun och i min värld är det första som kommer att ske för oss Torsbybor att sjukhuset kommer att försvinna. Det kanske går ett par år sedan regionen bildats, men sen är det borta. Det finns ju ingen anledning för en landstingsstyrelse som sitter utanför Värmland att bevara ett sjukhus i Torsby, de anser säkert att Värmland klarar sig med Centralsjukhuset i Karlstad.

Företrädare för Torsby kommun har tidigare i år talat i väldigt goda ordalag för ett ja i regionfrågan. Det har jag svårt att förstå, för vad vore Torsby utan sjukhuset och dess många jobbtillfällen? Och hur kan Region Värmland med Tomas Riste i spetsen få föra talan för oss alla som bor i Värmland i denna viktiga fråga? Det är obegripligt. Jag hoppas att någon kunnig person ordnar så att det blir en folkomröstning om detta, för så här odemokratiskt får det inte gå till!

Hasse Mattsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.