2016-09-06 16:01

2016-09-06 16:01

Osloområdet är intressantare

SVENSKA REGIONER:

Som en vanlig Svensson skulle jag vilja ha svar på vad vi i Värmland tjänar på att tillhöra regionen Västra Götaland. Det känns lite åt fel håll. Osloområdet borde väl vara mer intressant. Är det återigen nån gubbe som ska ha ett äreminne över sig själv innan vederbörande går i pension?

Det är skrämmande läsning att en så viktig fråga ska behandlas på tre timmar, det är väl då alla frågor ska ställas. Några svar på frågorna har vad det verkar varken politikerna eller vi vanliga medborgare fått.

Stora sammanslagningar leder ofrånkomligt till omfattande administration och tungroddhet. Det senaste skräckexemplet är väl den nya polisorganisationen. Var det också en enmansutredning? Ibland går utredningarna förbluffande snabbt, och ibland begravs viktiga utredningar i åratal.

Naturligtvis ska både politiker och vi vanliga medborgare ha ordentlig information i en så viktig fråga, vi lever väl i en demokrati, och därefter ska vi ha en folkomröstning.

Kvinnlig medborgare

Som en vanlig Svensson skulle jag vilja ha svar på vad vi i Värmland tjänar på att tillhöra regionen Västra Götaland. Det känns lite åt fel håll. Osloområdet borde väl vara mer intressant. Är det återigen nån gubbe som ska ha ett äreminne över sig själv innan vederbörande går i pension?

Det är skrämmande läsning att en så viktig fråga ska behandlas på tre timmar, det är väl då alla frågor ska ställas. Några svar på frågorna har vad det verkar varken politikerna eller vi vanliga medborgare fått.

Stora sammanslagningar leder ofrånkomligt till omfattande administration och tungroddhet. Det senaste skräckexemplet är väl den nya polisorganisationen. Var det också en enmansutredning? Ibland går utredningarna förbluffande snabbt, och ibland begravs viktiga utredningar i åratal.

Naturligtvis ska både politiker och vi vanliga medborgare ha ordentlig information i en så viktig fråga, vi lever väl i en demokrati, och därefter ska vi ha en folkomröstning.

Kvinnlig medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.