2016-08-10 06:00

2016-08-10 06:00

Sveriges virkesköpare har lämnat walk-over

Skogen: Försvara äganderätten

Kul, tyckte Miljöpartiets värmländska riksdagskvinna Stina Bergström när regeringens skogsutredare Charlotta Riberdahl ville avskaffa det privata skogsägandet och förre SNF-ordföranden Mikael Karlsson tyckte att Riberdahl var klok. Reaktionerna blev starka och landsbygdsministern tappade förtroendet för stockholmaren Charlotta Riberdahl som fick avgå. Stina Bergström sitter dock kvar i riksdagen och Mikael Karlsson sitter kvar i Skogsstyrelsen...

Skogsägarna bör se upp! Nu är Skogsstyrelsens uppgifter om alla skogsfastigheter offentlig handling. Det finns en tendens att privatpersoner hängs ut medan offentliganställda skyddas.

Det finns flera fall där skogsägare tvingas avstå från avverkning utan att få ersättning. I Hälsingland kommer skogsägareföreningen att driva juridisk process för skogsägare som drabbats av avverkningsförbud.

De flesta virkesköparna lämnar dock walk-over när det gäller skogsägarnas långsiktiga intressen. Sveriges 330 000 skogsägare bör ställa krav på virkesköparna när det gäller näringspolitik och försvaret av äganderätten!

Anders Persson

Kul, tyckte Miljöpartiets värmländska riksdagskvinna Stina Bergström när regeringens skogsutredare Charlotta Riberdahl ville avskaffa det privata skogsägandet och förre SNF-ordföranden Mikael Karlsson tyckte att Riberdahl var klok. Reaktionerna blev starka och landsbygdsministern tappade förtroendet för stockholmaren Charlotta Riberdahl som fick avgå. Stina Bergström sitter dock kvar i riksdagen och Mikael Karlsson sitter kvar i Skogsstyrelsen...

Skogsägarna bör se upp! Nu är Skogsstyrelsens uppgifter om alla skogsfastigheter offentlig handling. Det finns en tendens att privatpersoner hängs ut medan offentliganställda skyddas.

Det finns flera fall där skogsägare tvingas avstå från avverkning utan att få ersättning. I Hälsingland kommer skogsägareföreningen att driva juridisk process för skogsägare som drabbats av avverkningsförbud.

De flesta virkesköparna lämnar dock walk-over när det gäller skogsägarnas långsiktiga intressen. Sveriges 330 000 skogsägare bör ställa krav på virkesköparna när det gäller näringspolitik och försvaret av äganderätten!

Anders Persson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.