2016-08-10 11:51

2016-08-10 11:51

50 timmar och sedan mer jobb

SJUKVÅRD

Om man som läkare har arbetat i 50-60 timmar och sedan blir långledig. Då kan man hyra ut sig till andra landsting under kompledigheten. Hur bra och säker läkare är jag då??

En chaufför som har kört sin bli den tid som är tillåten får av säkerhetsskäl inte köra bil extra. Han eller hon ska vara långledig. Men läkare har tydligen fått en gräddfil som inte ingår i säkerhetstänkandet. Jag vill inte bli behandlad av en läkare som arbetat i 50-60 timmar. Jag kommer att kräva att få se läkarens senaste arbetsschema innan läkaren får operera mig.

Oslo

 

En chaufför som har kört sin bli den tid som är tillåten får av säkerhetsskäl inte köra bil extra. Han eller hon ska vara långledig. Men läkare har tydligen fått en gräddfil som inte ingår i säkerhetstänkandet. Jag vill inte bli behandlad av en läkare som arbetat i 50-60 timmar. Jag kommer att kräva att få se läkarens senaste arbetsschema innan läkaren får operera mig.

Oslo

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.