2016-08-09 06:00

2016-08-09 14:27

En omorganisation behövs

AKUTSJUKVÅRD: Åtta timmars väntan är obegripligt

Jag förstår att man måste och ska prioritera på akuten vid Centralsjukhuset i Karlstad. Jag förstår också att det nu är mitt i sommaren och att det därför kan vara en ansträngd personalsituation.

Men jag förstår inte att jag som patient inte kan få träffa en läkare på åtta timmar!

Jag åkte till akuten efter uppmaning från sjukvårdsupplysningen. Prover togs, jag kopplades till en maskin. Läkare skulle sen se över mina resultat. Men efter åtta timmar utan någon läkarkontakt gick jag hem, besviken och bedrövad över systemet. Hur är verksamheten organiserad egentligen?

Det här var en sorglig erfarenhet som jag hade klarat mig utan. Jag låg en stor del av natten på ett så kallat vårdtorg till allmän beskådan. Det kanske kan låta gnälligt, men jag hade där och då uppskattat om någon hade visat mig lite uppmärksamhet – ”Hur går det?” ”Vill du ha ett glas vatten?” – samt gett mig lite information om vad som skedde med mina provsvar.

Då jag gick hem blev jag upplyst om att det skedde på egen risk. Jag hörde för övrigt fler på vårdtorget som gav upp under natten och gick hem utan att träffa en läkare.

Jag önskar nu att någon ansvarig ser till att organisera verksamheten så att något liknande detta inte ska behöva ske igen. Som patient är man i en beroendesituation och orolig för sina besvär, därför är det inte rimligt att behöva acceptera en sådan här akutverksamhet/vårdkultur!

Stefan Karlsson

Karlstad

Men jag förstår inte att jag som patient inte kan få träffa en läkare på åtta timmar!

Jag åkte till akuten efter uppmaning från sjukvårdsupplysningen. Prover togs, jag kopplades till en maskin. Läkare skulle sen se över mina resultat. Men efter åtta timmar utan någon läkarkontakt gick jag hem, besviken och bedrövad över systemet. Hur är verksamheten organiserad egentligen?

Det här var en sorglig erfarenhet som jag hade klarat mig utan. Jag låg en stor del av natten på ett så kallat vårdtorg till allmän beskådan. Det kanske kan låta gnälligt, men jag hade där och då uppskattat om någon hade visat mig lite uppmärksamhet – ”Hur går det?” ”Vill du ha ett glas vatten?” – samt gett mig lite information om vad som skedde med mina provsvar.

Då jag gick hem blev jag upplyst om att det skedde på egen risk. Jag hörde för övrigt fler på vårdtorget som gav upp under natten och gick hem utan att träffa en läkare.

Jag önskar nu att någon ansvarig ser till att organisera verksamheten så att något liknande detta inte ska behöva ske igen. Som patient är man i en beroendesituation och orolig för sina besvär, därför är det inte rimligt att behöva acceptera en sådan här akutverksamhet/vårdkultur!

Stefan Karlsson

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.