2016-08-09 14:27

2016-08-09 14:27

Dags för omorganisation

AKUTEN I KARLSTAD

Håller med Insändarskribenten Stefan Karlsson om att akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad bör ses över.

Jag var där med min mor sedan hon fått stora blåmärken på baksidan av benen. Hon har aldrig tidigare behövt uppsöka akuten och har arbetat i hela sitt liv. Hon har på sin höjd varit hemma från arbetet för sjukdom under en enda vecka på de 45 år hon arbetat inom sjukvården.

När hon så själv behövde hjälp liknas det vid Stefans beskrivning med lång, lång väntan för att en läkare skulle meddela resultatet av de prover som hon tog vid ankomsten.

Efter cirka fem timmars väntan kommer så en läkare in som inte ens hade bemödat sig att titta på provsvaren ännu. Min mor saknade också det, som Stefan beskriver, i form av uppmärksamhet under den långa väntan. Någon som tittade till henne och berättade för henne vad som hände.

A

Jag var där med min mor sedan hon fått stora blåmärken på baksidan av benen. Hon har aldrig tidigare behövt uppsöka akuten och har arbetat i hela sitt liv. Hon har på sin höjd varit hemma från arbetet för sjukdom under en enda vecka på de 45 år hon arbetat inom sjukvården.

När hon så själv behövde hjälp liknas det vid Stefans beskrivning med lång, lång väntan för att en läkare skulle meddela resultatet av de prover som hon tog vid ankomsten.

Efter cirka fem timmars väntan kommer så en läkare in som inte ens hade bemödat sig att titta på provsvaren ännu. Min mor saknade också det, som Stefan beskriver, i form av uppmärksamhet under den långa väntan. Någon som tittade till henne och berättade för henne vad som hände.

A

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.