2016-08-05 06:00

2016-08-05 06:00

Svårt att göra alla till lags

VÄRMLANDSTRAFIK:

Svar till signaturen Cyklist (NWT 30/7):

Tack för dina tips om hur vi ska kunna göra det möjligt att ta med cyklar på våra bussar!

Vi är medvetna om att behovet periodvis finns på vissa av våra linjer, men på den begränsade yta där cyklarna skulle kunna placeras i de nya bussarna ska rullstolar, barnvagnar och eventuellt skrymmande last samsas och det är en svårt att tillgodose allas behov och önskemål.

Dessutom är det en säkerhetsfråga, allt som är löst inne i bussen måste kunna spännas fast ordentligt.

Att reservera cykelplatser på vissa avgångar kan vara en möjlighet. Vi ser över detta, men har i nuläget ingen möjlighet att ta med din cykel.

För dig som vill kombinera cykel- och kollektivtrafik finns en lösning med hyrcykel. Du som har ett registrerat Värmlandskort med en aktiv periodladdning (gäller inte för skolladdning) har möjlighet att hyra en hopfällbar cykel som du kan ta med ombord på våra bussar och tåg.

För 200 kronor i månaden får du fri tillgång till en lånecykel. Som kortast kan du hyra cykeln i en månad och som längst i sex månader. Om du är intresserad kontaktar du oss, så skickar vi ett avtal.

Jörgen Kalitzki

Kommunikatör Värmlandstrafik

Svar till signaturen Cyklist (NWT 30/7):

Tack för dina tips om hur vi ska kunna göra det möjligt att ta med cyklar på våra bussar!

Vi är medvetna om att behovet periodvis finns på vissa av våra linjer, men på den begränsade yta där cyklarna skulle kunna placeras i de nya bussarna ska rullstolar, barnvagnar och eventuellt skrymmande last samsas och det är en svårt att tillgodose allas behov och önskemål.

Dessutom är det en säkerhetsfråga, allt som är löst inne i bussen måste kunna spännas fast ordentligt.

Att reservera cykelplatser på vissa avgångar kan vara en möjlighet. Vi ser över detta, men har i nuläget ingen möjlighet att ta med din cykel.

För dig som vill kombinera cykel- och kollektivtrafik finns en lösning med hyrcykel. Du som har ett registrerat Värmlandskort med en aktiv periodladdning (gäller inte för skolladdning) har möjlighet att hyra en hopfällbar cykel som du kan ta med ombord på våra bussar och tåg.

För 200 kronor i månaden får du fri tillgång till en lånecykel. Som kortast kan du hyra cykeln i en månad och som längst i sex månader. Om du är intresserad kontaktar du oss, så skickar vi ett avtal.

Jörgen Kalitzki

Kommunikatör Värmlandstrafik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.