2016-08-05 06:00

2016-08-05 06:00

Orolig för framtida sjöfart i Karlstad

INFRASTUKTUR: Kommunen verkar vara fientligt inställd

Varför är Karlstads kommun så fientligt inställd till sjöfart? Kommunen utnyttjade inte rätten att överklaga brobeslutet i Göteborg till Högsta Domstolen och nu har man planer på att bygga en park i hamnen.

Sjöfarten är det överlägset miljövänligaste transportmedlet som finns. Det vore bättre om Karlstads kommun jobbade aktivt för att öka sjöfarten på Vänern – och då behöver vi hamnkapacitet.

Våra förfäder har byggt upp en fin infrastuktur för sjöfarten i Karlstad. Men nu vill våra kommunala tjänstemän och politiker bygga bostäder och parker i vår hamn. Det leder endast till en ännu mer överbelastad järnväg och fler olyckor längs våra vägar då lastbilstrafiken ökar.

Tänk om vänerkommunerna kunde jobba ihop med vänerrederierna så att vi fick bort en del av lastbilstrafiken på E 45 mellan Göteborg och Karlstad! Men det verkar som om miljöarbetet i Sverige bara är tomt prat...

Benny Nilsson

Karlstad

Varför är Karlstads kommun så fientligt inställd till sjöfart? Kommunen utnyttjade inte rätten att överklaga brobeslutet i Göteborg till Högsta Domstolen och nu har man planer på att bygga en park i hamnen.

Sjöfarten är det överlägset miljövänligaste transportmedlet som finns. Det vore bättre om Karlstads kommun jobbade aktivt för att öka sjöfarten på Vänern – och då behöver vi hamnkapacitet.

Våra förfäder har byggt upp en fin infrastuktur för sjöfarten i Karlstad. Men nu vill våra kommunala tjänstemän och politiker bygga bostäder och parker i vår hamn. Det leder endast till en ännu mer överbelastad järnväg och fler olyckor längs våra vägar då lastbilstrafiken ökar.

Tänk om vänerkommunerna kunde jobba ihop med vänerrederierna så att vi fick bort en del av lastbilstrafiken på E 45 mellan Göteborg och Karlstad! Men det verkar som om miljöarbetet i Sverige bara är tomt prat...

Benny Nilsson

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.