2016-08-01 06:00

2016-08-01 06:00

Natursköna Molkomsjön riskerar att gro igen: vass och sly breder ut sig

MOLKOM: Inga bänkar och papperskorgar utmed fint promenadstråk

FY SKÄMS!

Jag är Molkomsbo och trivs bra med det. En av anledningarna till att jag valde att bosätta mig i Molkom är att orten ligger naturskönt vid Molkomsjön. Men tyvärr ser vi inte den vackra sjön: stora vassruggar har bildats och i dem har sly etablerat sig – ett förfall, ett illa skött område.

Tycker de styrande i Karlstads kommun att detta är okej, är det så här det ska vara och se ut? Räcker inte våra skattepengar till att hålla vår miljö trivsam och njutbar?

Det borde till exempel finnas bänkar och papperskorgar utmed den gång- och cykelväg som löper längs sjön. Jag tog nyligen en promenad vid Lambergstjärn i Karlstad – där finns bänkar och papperskorgar på ungefär var 30:e meter, ett 20-tal stycken totalt.

Karlstads kommun kommer till Molkom och gör en halvhjärtad insats någon enstaka gång – och vi förväntas hålla tillgodo med det och vara glada och nöjda länge, länge...

Dessutom måste kommunen komma i gång med trygghetsboende för våra äldre. Investera i deras livskvalitet, här i Molkom! Jag anser att det är er skyldighet att fixa detta, efter önskemål som har framförts i många år. Av det som våra äldre har skördat äter yngre generationer upp säden, medan de äldre får nöja sig med halmen – fy skäms! Trygghetsboende ger piggare, friskare äldre. Det är väl en lönsam investering!

Wendel

Jag är Molkomsbo och trivs bra med det. En av anledningarna till att jag valde att bosätta mig i Molkom är att orten ligger naturskönt vid Molkomsjön. Men tyvärr ser vi inte den vackra sjön: stora vassruggar har bildats och i dem har sly etablerat sig – ett förfall, ett illa skött område.

Tycker de styrande i Karlstads kommun att detta är okej, är det så här det ska vara och se ut? Räcker inte våra skattepengar till att hålla vår miljö trivsam och njutbar?

Det borde till exempel finnas bänkar och papperskorgar utmed den gång- och cykelväg som löper längs sjön. Jag tog nyligen en promenad vid Lambergstjärn i Karlstad – där finns bänkar och papperskorgar på ungefär var 30:e meter, ett 20-tal stycken totalt.

Karlstads kommun kommer till Molkom och gör en halvhjärtad insats någon enstaka gång – och vi förväntas hålla tillgodo med det och vara glada och nöjda länge, länge...

Dessutom måste kommunen komma i gång med trygghetsboende för våra äldre. Investera i deras livskvalitet, här i Molkom! Jag anser att det är er skyldighet att fixa detta, efter önskemål som har framförts i många år. Av det som våra äldre har skördat äter yngre generationer upp säden, medan de äldre får nöja sig med halmen – fy skäms! Trygghetsboende ger piggare, friskare äldre. Det är väl en lönsam investering!

Wendel

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.