2016-07-29 11:43

2016-07-29 11:44

Visst får man plats med cyklar!

LÄNSBUSSARNA: Med lite god vilja kan man ordna allt!

Visst går det att ta med cyklar på de nya länsbussarna!

Allt som krävs är att herr Bull och/eller hans styrelse fattar ett beslut om att man i mån av plats får ta med cykeln på bussen. Där finns gott om plats för minst två cyklar, om det inte är några med rullstolar eller barnvagnar som vill åka med.

För att undvika att den som åker buss med sin cykel mot Långflon ska behöva kliva av, om det skulle komma på en eller två mammor med barnvagnar, så kan ska man kunna reservera en resa i vardera riktningen per dag under sommarmånaderna, för turister med cyklar på bussen till Råda/Långflon. De turerna skulle kunna vara markerade med en cykel i tidtabellen.

Min känsla är att värmlänningar är snabbtänkta, så resenärer med rullstolar och barnvagnar lär sig att undvika den bussen under juni–augusti. Och kommunerna utefter Klarälvsbanan kan marknadsföra att från sommaren 2017 är busstransport av cyklarna ordnad.

När jag och mina väninnor cyklade banan för några år sedan tog vi bussen till Långflon en tidig morgon med våra cyklar i bagageutrymmet – och startade vårt trampande söderut efter lunch. Det blev en härlig vecka!

Jag hävdar att allt går även nu, det enda som krävs är lite god vilja!

Cyklist

 

Allt som krävs är att herr Bull och/eller hans styrelse fattar ett beslut om att man i mån av plats får ta med cykeln på bussen. Där finns gott om plats för minst två cyklar, om det inte är några med rullstolar eller barnvagnar som vill åka med.

För att undvika att den som åker buss med sin cykel mot Långflon ska behöva kliva av, om det skulle komma på en eller två mammor med barnvagnar, så kan ska man kunna reservera en resa i vardera riktningen per dag under sommarmånaderna, för turister med cyklar på bussen till Råda/Långflon. De turerna skulle kunna vara markerade med en cykel i tidtabellen.

Min känsla är att värmlänningar är snabbtänkta, så resenärer med rullstolar och barnvagnar lär sig att undvika den bussen under juni–augusti. Och kommunerna utefter Klarälvsbanan kan marknadsföra att från sommaren 2017 är busstransport av cyklarna ordnad.

När jag och mina väninnor cyklade banan för några år sedan tog vi bussen till Långflon en tidig morgon med våra cyklar i bagageutrymmet – och startade vårt trampande söderut efter lunch. Det blev en härlig vecka!

Jag hävdar att allt går även nu, det enda som krävs är lite god vilja!

Cyklist

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.